Hallgatni arany 5.0: 6 podcast téli bekuckózáshoz és önmagunkra figyeléshez

Zsinórban az ötödik podcastajánlónk a bizonyíték arra, hogy milyen színes tárházzal is rendelkezik már ez a műfaj. A tél beköszöntével friss válogatásunkban most a magunk felé fordulás, a közös gondolkodás, a lelassulás és úgy egyébként az öngondoskodás témáját tanulmányozó podcastműsorokat gyűjtöttünk össze.

Kacatmentes Otthon

Egy zsúfolt, nem kellő odafigyeléssel kialakított otthon zsúfolttá teszi magát a mindennapokat is. Jól ismeri ezt az állapotot Bitay Andi, aki inspiráló beszélgetésekben mutatja meg nekünk, hallgatóknak, hogyan válhat az otthonunk önazonossá, pihentetővé és tudatossá, a hétköznapok támogatójává és hogyan teremthetünk mi magunk is kiegyensúlyozott otthoni légkört.

WMN Komposzt

A WMN podcastjai közül a Komposzt az, amelyik adásról adásra a fenntarthatóság, a környezettudatosság és a zöld élet kimeríthetetlen témaköreivel foglalkozik. A podcast háziasszonya nem más, mint Nagy Réka, vagyis Ökoanyu, aki a meghívott szakértők segítségével járja körül a témát és segít tudatosabbá tenni a mindennapjainkat.

A Bright Place

Mindannyiunkat foglalkoztató problémákat, kérdéseket hoz felszínre a kéthetente hétfőnként új részekkel jelentkező The Bright Place podcastsorozata. Az adásokban szó esik mentális egészségről, párkapcsolatról, önfejlesztésről, öngondoskodásról, digitális detoxról, önbizalomról és számos-számtalan kincset érő témáról, leginkább olyanokról, amiről eleinte azt hisszük kényelmetlen őket szóba hozni.

Kedves Testem

A Kedves Testem egy külföldön élő magyar orvos podcastja, amiben az egészségmegőrzésé, a prevencióé és a fenntarthatóságé a főszerep. A szakmai előadók megkérdezésével olyan témákat igyekszik belecsempészni  a mindennapjainkba, mint a fenntartható táplálkozás, hogy milyen tények és tévhitek keringenek az egészséges táplálkozással kapcsolatban, mi a helyzet a vitaminokkal, de természetesen a jelenlegi életünket erősen meghatározó covidról is szó esik.

Libikóka

Eszter és Panni, a havonta kétszer jelentkező Libikóka podcast műsorvezetői a sokunkat érintő örök kérdés, a munka-magánélet egyensúlyhoz kapcsolódó témákról beszélgetnek, arról, hogyan tudjuk magunkban kialakítani az egyensúlyt, helyére tenni a munkánkhoz való egészséges viszonyunkat, annak érdekében, hogy az ne vezessen idő előtti kiégéshez.

The Butterfly Effect

A The Butterfly Effect podcastsorozata egy, a húszas éveikben járó testvérpár szerelemprojektje. Bánhegyi Hanna és Flóra azzal a céllal hozták létre műsorukat, hogy az őket foglalkoztató kérdéseken, témakörökön keresztül megtalálva a válaszokat megmutassák, hogyan tudjuk összhangba hozni testünket, lelkünket és gondolatainkat egy boldog és kiegyensúlyozott élet reményében.