11 hely Budapesten, ahol a város legropogósabb bageljei csillapítják az étvágyat

Jó néhány évvel ezelőtti berobbanása óta letaszíthatatlan a kávézók, bisztrók és gasztrokocsmák trónjáról a lyukas, kívül ropogós buciköntösbe zárt, belül lágy vagy épp szaftos hozzávalókkal megspékelt bagel, mely nem egyszer kiváló kávéval járnak kéz a kézben. Hogy hol érdemes beleharapni egy-egy mesterien megálmodott szendvicsbe, ajánlónkból kiderül.

IÑEZ Bagel Shop

A forgalmas Bajcsy-Zsilinszky út falatnyi üzlethelyiségébe, az IÑEZ-be akkor is érdemes betérni ha csak egy sallangmentes, krémsajttal vastagon megkent ropogós szendvicsre epekedtek. De ha már itt vagytok, a valaha volt legjobb ötletüket, a Farm Bagelt vagy a vad és merész, mégis harmonikus ázsiai kompozíciójukat ki ne hagyjátok. Vegetáriánusok és vegánok számára is készülnek itt csodák.

1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 40. | Facebook

legjobb bagel Budapest

Wömbät

A Bartók Béla úti Wömbät nemcsak finom kávéjával képes meghódítani az arra járók szívét, de különösen ízletes bageljei Pestről és Budáról egyaránt csábítják a népet. A frissen készült szendók között a klasszikus kínálaton túl mindig megbújnak különlegességek: grill camembertes-serranós, cheddaros-baconös és hummuszos-avokádós vegán ínyencség is, így érdemes minél többször becsábulni hozzájuk.

1114 Budapest, Bartók Béla út 37. | Facebook

legjobb bagelek Budapest

Budapest Bagel

Legbelül mindannyian tudjuk, hogy egy bagel egyszerűségében nagyszerű és akkor igazán jó, ha nincs nagyon túlbonyolítva. Ha a Kálvin tér környékén jártok, a Budapest Bagel-be egy sima krémsajt-uborka kombóért mindenképp érdemes benézni, de biztosak vagyunk benne, hogy a tojáskrémes-avokádós és kacsamájkrémes-körtés is mosolyt csal majd az arcotokra.

1088 Budapest, Baross utca 4. | Facebook

blank

New York Bagel

Nem kell sokat keresgélnünk, a Váci úton is találunk egy karika Amerikát, ráadásul nem is csupán egyet, hanem egy egész üzletnyire valót. A New York Bagel-ben azonban a sima, szezámmagos, mákos és teljes kiőrlésű bucik mellett itt igazi kuriózumot, fahéjas-mazsolásat is kóstolhatunk. A különböző ízesítésű krémsajtokból és feltétekből pedig kedvünkre állíthatjuk össze bagelünket, akár édes feltétekkel is.

1134 Budapest, Váci út 45. (bejárat a Klapka utca felől) | Weboldal | Facebook

legjobb bagelek Budapest

Café Calmo

A kertváros első espresso bárjában, a XVI. kerületi Café Calmóban a specialty kávé mellé olyan fullos, kolbászos, camembertes, sonkás-tojásos bagel jár, aminek a lehető legtöbb hozzá- és belevalója helyi piacról és pékségből származik. Mi más, ha nem ez az első lépés ahhoz, hogy a kávézó tulajdonosainak missziója, a közösségépítés megvalósulhasson?

1161 Budapest, Rákosi út 98. | Facebook

blank

Marciéknál

Nem csalás, nem ámítás, egész nap bagelmámorban úszhatunk a Szemere utcai Marciéknál gasztrokocsmában, ahol reggelire, ebédre és vacsorára is rendelkezésünkre áll két, tökéletesre komponált gasztroremekmű: a kecskesajtosba a diós majonézért, sonkás bagelükbe a pácolt écsi sonka és grillezett paradicsom kettőséért szerettünk bele fülig.

1054 Budapest, Szemere utca 19. | Facebook

blank

Dehogynem Kávéműhely

Míg a Wesselényi utcai Dehogynem Kávéműhely egy-egy kávéja egészen Nicaraguáig repít, addig hetente változó bagelkínálata mindig új ízélménybe enged kóstolót és ha mást nem, messzi országok helyett a repetáért visszarepít majd ide, a belváros szívébe.

1077 Budapest, Wesselényi utca 30. | Facebook

blank

Coyote Coffee & Deli

Helyben, a Coyote műhelyében készülnek azok a ropogós zsemlék, melyek végül közrefogják a nagy gonddal összeállított bagelspecialitásokat. A különlegesebbnél is különlegesebb kombinációk közül a Bicsár Attila séf által életre hívott Bicsár Bagel például messze kiemelkedik, amiben háztáji finomságok füstölt-főtt mangalicasonka, házi padlizsánkrém, mustár, hagyma, torma és csemege uborka kel bagelben új életre.

1011 Budapest, Markovits Iván utca 4. | Facebook

blank

bubō

Újlipótváros fényes-ékes ékszerdoboza, a bubō nem akármilyen bagelkínálattal kecsegtet bennünket. Ha már egyszer elvetődtünk a Pozsonyi útra, mindenképp érdemes szemet vetni a bubō sepciál és bubō club névre keresztelt csemegékre, hogy a füstölt lazacos, tonhalas mellett a Croque Bagel De Luxe-ról se feledkezzünk meg.

1137 Budapest, Pozsonyi út 4. | Facebook

blank

Lisboa Pastry & Bakery

Lisszabon legfinomabb ízeit hozza egy tető alá a belvárosi Lisboa Pastry & Bakery, melynek bagelkínálata sem utolsó. A portugál ízek természetesen a bagelekből sem hiányozhatnak, így feltétlenül érdemes megkóstolni milyen, mikor mennyei chorizót fog közre két ropogós buci.

1075 Budapest, Holló utca 12. | Facebook

blank

Végül, de nem utolsósorban még egy tuti bagellelőhely a belvárosban: