A 10 legjobb Leonardo DiCaprio-film, amit nem érdemes kihagynod

Leonardo DiCaprio születésnapja alkalmából megpróbáltuk összegyűjteni legjobb filmjeit, alakításait. Íme szerkesztőségünk szubjektív top 10-es listája.

Tégla

A zsaruk felveszik a harcot a Boston városát uraló bűnszövetkezettel. A fiatal újoncra, Billy Costiganre (Leonardo DiCaprio) vár a feladat, hogy beépüljön a Frank Costello vezette maffiába.

A legjobb Leonardo DiCaprio filmek: Tégla

Kapj el, ha tudsz

Az FBI-ügynök célja, hogy Frank Abagnale-t (Leonardo DiCaprio), a ravasz csalót börtönbe juttassa. Frank azonban nemcsak elmenekül, de még élvezi is a hajszát.

A Wall Street farkasa

A vakmerő és bevállalós Wall Street-i tőzsdeügynök, Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) hatalmas vagyont szerez rámenős, drogoktól fűtött hozzáállásával – és felhívja magára az FBI figyelmét.

Eredet

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) álomtolvaj: értékes információkat lop ki az áldozatok agyából, amikor azok alszanak, és védtelen az elméjük. Bár nagyszerűen keres, nincs magánélete, a veszélyes tudása miatt állandóan menekülnie kell. Váratlanul kap egy esélyt, visszakaphatja a régi életét, a családját, a gyerekeit. Ezúttal azonban nem lopnia kell, hanem egy gondolatot kell elültetnie valakinek az agyában.

A legjobb Leonardo DiCaprio filmek: Eredet

Egy kosaras naplója

New York kábszeres utcagyerekei közül került ki az amerikai irodalom egyedi hangú, hírhedt költője, Jim Carroll. Regényét kritikusai Salinger klasszikusához, a Zabhegyezőhöz hasonlítják. Iskolai balhék, fegyveres rablások az utcai bandákkal, sikertelen elvonókúrák tizenévesen. Másokat drogossá tett a tehetség és siker. Őt éppen ez mentette meg.

Viharsziget

A világtól elzárva, a Massachusetts állam partjainál fekvő kis szigeten lévő elmegyógyintézetben tartják fogva az Egyesült Államok legveszedelmesebb elmebeteg bűnözőit. Amikor az intézményből megmagyarázhatatlan módon megszökik egy gyilkosságért elítélt nő két rendőrbíró, Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) és Chuck Aule utazik a szigetre, hogy kiderítse, mi történt, és megtalálja a szökevényt.

Leonardo DiCaprio legjobb filmjei: Viharsziget

A visszatérő

Az 1820-as években egy prémvadász a túlélésért küzd a vadonban, hogy bosszút álljon egy kegyetlen zsoldoson, aki a Missouri-folyó mellett hagyta őt meghalni.

Leonardo DiCaprio legjobb filmjei: A visszatérő

Django elszabadul

Dr. Schultz, a fejvadász kiszabadítja a rabszolga Djangót, mert csak az ő segítségével képes a körözött banditák nyomára bukkanni. A sikeres akció után Schultz felszabadítja Djangót, de végül együtt maradnak. Szövetkeznek, hogy együtt vadásszák le a banditákat az amerikai Délen. Ám Django csak úgy hajlandó erre, ha felkutatják a feleségét, akit évekkel korábban elszakítottak tőle.

Gilbert Grape

Gilbert Grape Endorában él, ahol soha nem történik semmi. A rendőrség is csak akkor dolgozik, ha Gilbert fogyatékos öccse, Arnie (Leonardo DiCaprio) néhanapján felmászik a városka víztornyára. Gilbert a helyi fűszeresnél dolgozik, és unatkozó háziasszonyokat szórakoztat. De amikor az igaz szerelem végre bekopogtat életébe, a 18 éves Arnie gondozása, és 250 kilós anyja lehetetlenné teszik, hogy Gilbert saját életét élje.

Leonardo DiCaprio fiatalon a Gilbert Grape című filmben

Volt egyszer egy… Hollywood

1969-ben járunk a változó Los Angelesben. Egy tévés színész és kaszkadőre azon gondolkodik, hogyan tovább, miközben a korszak legfelkapottabb párja a szomszédba költözik.

blank

A legjobb Leonardo DiCaprio-filmek után, nézz meg egy válogatást Ben Affleckről: