Budapest 6 meglepően jó gyorsbüféje, ahol nem gondolnád, milyen finomat ehetsz

Rohanó hétköznapokon néha nincs is annál jobb, mint megállni kedvenc talponállónknál, mondjuk úgy fél órára, és enni valami igazán finomat. Ha az ízeken kívül az ár is fontos, a következő helyek nem fognak csalódást okozni.

Carpathian Street Food

A Vezér utcai büfé, mottójához hűen, a belváros menő vendéglátóipari egységeivel versenyre szállva kreatív hamburgerkreációkat tűz étlapra, külvárosi árakon. A kínálat színesítéséért szezonális újdonságokkal lepik meg a street food kedvelőit, október elsejétől például mangószószos, grillezett sütőtökkel megspékelt tökös burgerükkel hívják gasztronómiai kalandra a hozzájuk betérőket. Habár az ínyenc falatokért magasabb árat fizet a vendég, az egyszerűbb (de nagyszerű) hambik ára 1090 forinttól indul.

1144 Budapest, Vezér út 30.

Carpathian Street Food

Kabul Büfé

A budapesti talponállók között akad olyan, amit kipróbálni felér egy kulináris utazással. Ezek közé tartozik az afgán konyha halal fogásait készítő Kabul Büfé, a közel-keleti ízek budapesti helytartója. A pénztárcabarát árak (akár 1000 forint alatt lehet jót enni), mennyei ételek és laktató adagok kombinációjának nehéz ellenállni, nem meglepő, hogy a kifőzde – különböző internetes étteremértékelő portálok tanúsága szerint – a külföldről érkező turistákat és a vállalkozókedvű magyarokat egyaránt vonzza.

1081 Budapest, Népszínház utca 27.

Kabul Büfé

Lőrinci Halsütöde

A lángoson és a sült kolbászon túl is van élet, azaz étel a piacokon. A XVIII. kerületi Lőrinc Piacon, a Lőrinci Halsütöde jóvoltából ízlelőbimbót gyönyörködtető, gluténmentes édesvízi és tengeri sült halak kaphatók. Az étlapon jól megfér egymás mellett a hekk, a keszeg, a süllő, a pisztráng és a bundázott fekete tőkehalfilé, ráadásul az elmaradhatatlan fish & chips-et sem kell nélkülözni, nem beszélve az okkal közönségkedvenc haltepertőről. A finomságokat kis és nagy adagban, menüben is lehet kérni.

1183 Budapest, Balassa Bálint utca 2-10.

Lőrinczi Halsütöde

Lángos Land

A korán ébredőknek plázázás helyett a Mammut bevásárlóközpontnál található Fény utcai piac meglátogatását ajánljuk, főleg, ha kedvelik a lángost és a retró hangulatot. A lágy kelt tésztából készülő sült lepényt a Lángos Landnél reggel 7.30-tól kaparinthatja meg, aki arra éhezik. Persze lehet, hogy picit várakoznia kell, mert a hely kedvelt célpontja a piacra látogatóknak, és nem ritka, hogy sorba kell állni. A frissen sült lángost kínáló büfé keddtől péntekig délután 5, szombaton 2 óráig tart nyitva.

1024 Budapest, Lövőház utca 12.

Lángos Land

Leonidas Gyros

Görögország esetében elmondható, hogy a mediterrán ízekért nem feltétlenül kell repülőgépre pattanni. Az Üllői úti Leonidas Gyros csapata több évtizedes tapasztalattal a háta mögött olyan finom ételeket tesz az asztalra, hogy a vendég mind a tíz ujját megnyalja utána. Az ottani étkezés egyben élmény, amit az étkezdében megteremtett, hamisítatlan görög atmoszférával sikerül fokozni. Az apró görög tavernák hangulatát hazánkba varázsoló étteremben gyros, falusi saláta, szuvlaki és még sok más megkóstolható.

1191 Budapest, Üllői út 214/4

Leonidas Gyros

GoGo Hami

Az újpestiek körében népszerű GoGo Hami a szószoros értelmében vett talponálló, ahová előszeretettel járnak a központba tömegközlekedéssel érkezők. A jó megközelíthetőség azonban csak egy ok a sok közül, ami miatt a helyiek felkeresik a városházával majdnem szemközti mini gyorséttermet. Alacsony árai és a kínálatban szereplő, közkedvelt street food ételek (sült krumpli, hamburger, hot-dog, gyros, és még sorolhatnánk) megérnek annyit, hogy a gyorsan étvágyát csillapítani kívánó álldogálva fogyasszon.

1042 Budapest, István út 11.

GoGo Hami