6 augusztusi filmpremier, amit már tűkön ülve várunk

Augusztusban sem maradunk izgalmas néznivalók nélkül: természetfeletti rémségekkel, hullajelölt szuperhősökkel és John Wick-verő női bérgyilkosokkal várnak minket a magyar mozik, de az akciófilmek, a detektívtörténetek és a tragikus love story-k rajongói számára is van ötletünk.

Augusztus 5.

Démoni

Angela évek óta nem tartja a kapcsolatot anyjával, akinek soha nem tudta megbocsátani a szörnyűségeket, amiket tett. Mikor egy csapat tudós felkeresi a fiatal nőt, aki egy különleges eljárás segítségével kapcsolatba léphet a kómában fekvő édesanyjával, sötét erők szabadulnak el. A District 9-t és az Elysiumot is jegyző Neill Blomkamp tavaly, a koronavírus-járvány alatt forgatta le legújabb moziját, amelynek bemutatója az idei Berlinale filmfesztiválon volt, és amely a rendező első horrorfilmes szárnypróbálgatása.

The Suicide Squad – Az öngyilkos osztag

A szuperhősök nem mind jók, és nem feltétlen akarnak segíteni. Az X-különítménybe a legelvetemültebbeket gyűjtik össze, és a jó cél érdekében alaposan felfegyverzik őket. Harley Quinn, Bloodsport, Peacemaker és a Belle Reve börtön még néhány rafináltan gonosz lakójának fejébe apró robbanószert szerelnek: ha engedelmeskednek, megmenthetik a világot, ha nem, akkor robban a bomba. Harcolnak, mert muszáj… de közben azért jól is akarják érezni magukat: ami az ő esetükben veszett pusztítással jár.

Augusztus 12.

Free Guy

Az Éjszaka a múzeumban-filmek rendezőjének nagyszabású kalandvígjátékában egy banki alkalmazott rádöbben, hogy valójában ő csak egy NPC (nem játékos karakter, azaz háttérszereplő) egy nyílt világú videojátékban. Úgy dönt, kezébe veszi az irányítást, és ő maga lesz saját történetének főhőse – az a fickó, aki e korlátokat nem ismerő terepen kiigazodva megmenti a világot, de a maga módján… amíg a fejlesztők örökre le nem kapcsolják Free City-t.

Augusztus 19.

Új múlt

Egy jövőben, ahol Amerika nagyvárosai víz alá kerültek, Nick Bannister magándetektív abból él, hogy a jövőtől elforduló embereket agyuk sötét titkait kutatva hozzásegíti rég elfelejtett emlékeikhez. Aztán találkozik Mae-vel, és minden megváltozik. A nő felbukkan az életében, azután eltűnik, ő pedig a nyomába ered. Miközben mások emlékeiben kutat a köddé vált Mae után, egy veszélyes összeesküvés nyomaira bukkan, de nem adja fel: már az életét is odaadná érte, hogy újraalkossa a múltat, és megváltoztassa a jövőjét.

Lőpor turmix

Sam mindössze 12 éves volt, mikor profi bérgyilkos édesanyja, Scarlet kénytelen volt elhagyni őt. 15 évvel később Sam anyja nyomdokaiba lépve ritkítja az őt felnevelő Szervezet ellenlábasait. Senki sem állhat az útjába, egészen addig, míg egy különösen veszélyes megbízatás össze nem sodorja a 8 éves Emilyvel, akit csak úgy tud megvédeni, ha szembenéz munkáltatóival. A vérgőzös küldetésben rejtélyes körülmények között eltűnt anyja, illetve halálos csatlósai, a Könyvtárosok lesznek a segítségére.

Augusztus 26.

Amíg tart a nyár

A 16 éves Milla és 23 éves Moses látszólag két külön univerzum. A lány zeneimádó mintadiák, a fiú izgalmas, ugyanakkor felelőtlen, lecsúszott drogfüggő. Milla középosztálybeli szülei aggódva nézik a bimbózó románcot, bármiféle rosszallás vagy tiltás helyett mégis megengedők maradnak. Lányuk halálos beteg, számára Moses nem csak az első, hanem egyben az utolsó szerelem is.4