7 lenyűgöző panorámájú rooftop bár, ahonnan Budapest fényeiben gyönyörködhetünk

Ha mindig is kíváncsi voltál, milyen felülemelkedni a városi forgatagon és madártávlatból letekinteni a pezsgő nyüzsgésre, mutatunk 7 olyan helyet, aminek még az égbolt sem szabhat határt és ahonnan kezedben egy üde itallal, kifogástalan ételek társaságában élvezheted a város feletti létet. Íme a legmenőbb rooftop bárok Budapesten!

The Sky Garden

A város felett megbúvó Sky Garden más, mint bármilyen tetőtéri kert, amit eddig láthattál. A hely hangulatát növényekkel körülvett, magasba nyúló dór oszlopok határozzák meg. A panoráma pazar, és ha megéheznél, isteni bárételek és különleges koktélok közül választhatsz. Ilyen közegben könnyű megfeledkezni a rohanó hétköznapokról.

1064 Budapest Podmaniczky u. 45.

Rooftop bar Budapest: The Sky Garden

Cortile Sky Bar&Pool

Tény és való, manapság már nem csupán egy-egy helyen koccinthatunk kényelmesen a háztetők romantikájában sűrűn gyönyörködve a város felett, Budapest egyetlen és egyedülálló medencés rooftop bárja azonban ennél jóval többet kínál. Nem túlzunk, ha azt mondjuk a belvárosi Dessewfy utcában, tetőteraszát leginkább az égbolt irányába szélesre táró Cortile Sky Bar&Pool ténylegesen felejthetetlen és megismételhetetlen élményt ígér: koccintást és ejtőzést éteri magasságokban és mi mást, mint frissítő csobbanást a város felett. A széles panorámát, a 15 méter hosszú infinity medencét már csak az ennél is szélesebb italválaszték tudja megkoronázni, elvégre a teraszon napozáshoz, naplementében gyönyörködéshez, a város első esti fényeinek felvillanásához, a kivilágított Bazilikára ebből az új perspektívából rácsodálkozáshoz és a délutántól estig medencében lazításhoz egy-egy kiválóra kevert koktél, hamvas gin-tonic és persze a csillagos ég dukál.

1066 Budapest, Dessewffy u. 14.

Rooftop Budapest: Cortile Sky Bar&Pool

Liz and Chain Sky Lounge

Szerencsés elhelyezkedése, valamint a fantasztikus kilátás miatt a Liz and Chain Sky Lounge ugyanúgy tökéletes helyszíne egy exkluzív születésnapi bulinak, mint egy spontán találkozónak a munkatársaiddal, barátaiddal. Azért, ha teheted, foglalj előre asztalt, mert a változatos italakcióiról ismert Liz and Chain meglehetősen népszerű.

1052 Budapest, Apáczai Csere János utca 4.

Budapest roof top bar: Liz and Chain Sky Lounge

Leo Rooftop

A Leo azért kuriózum, mert csaknem 360 fokos kilátással tárja eléd gyönyörű fővárosunkat. Új szemszögből, frissítő koktéllal a kezedben fedezheted fel ismét Budapest legendás épületeit és a Duna szépségét. Az időjárástól függetlenül bármikor be, azaz felugorhatsz! Keresd a Lánchíd közvetlen közelében, a Hotel Clark tetőteraszán.

1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.

Leo Rooftop

Mammut Tető

A szabadtéri mozizás élményét akkor tudják négyzetre emelni, ha a vetítővásznat egy nyüzsgő főváros belvárosától karnyújtásnyira lévő bevásárlóközpont tetején helyezik el, friss pattogatott kukorica-lelőhely és jégkockákkal kínált italok társaságában. Az éjszakába nyúló filmnézéshez pihe-puha takarót is kérhetsz, hogy ne fázz.

1121 Budapest, Lövőház utca 2.-4.

Roof top bar Budapest: Mammut Tető

Intermezzo

A Hold utcai Intermezzo nem csak a színes égősorokkal feldobott dekoráció miatt Budapest egyik legkülönlegesebb vacsorahelyszíne. Az étteremben minden eltöltött pillanat felejthetetlen, köszönhetően például annak, hogy a bazilika tornyai és kupolái mondhatni a szomszédban vannak. Térj be ide a finom ételekért, italkülönlegességekért!

1054 Budapest, Hold utca 3-5.

Restaurant rooftop Budapest: Intermezzo

MemoRise Skybar

A Hotel Memories tetőteraszán található MemoRise Skybar kitűnő választás, ha a csodálatos Budapest látképében gyönyörködve lazítanál a város felett, minőségi magyar borokat kortyolgatva. A séf látványkonyhán készíti el szezonális, helyi alapanyagokból megkomponált ételeit, és az élményt alkalmanként élő zene teszi teljessé.

1056 Budapest, Bástya utca 33.

MemoRise Skybar

+1, a legújabb rooftop bár Budapesten, amit szintén érdemes csekkolnotok: