Több mint kétéves előkészítő munka után májusban megnyitott a Platán Gourmet Étterem Tatán, ahol a csúcsgasztronómia kedvelőit Pesti István Michelin-csillagos séf kifinomult ételsorral várja.
Pesti István Michelin-csillagos séf 2015-ben vette át a Tatai Vár és az Esterházy-kastély között, az Öreg-tó partján fekvő Platán étterem konyhájának vezetését azzal a céllal, hogy megmutassa, a magas szintű gasztronómia nem csak a főváros kiváltsága lehet.
Csapatával és Varró Zoltán designer segítségével alapjaiban újította meg a Platán gasztronómiai koncepcióját, melynek eredményeképpen tavaly nyáron megnyithatott a családias hangulatú Platán Bisztró, hosszas előkészületek után pedig májustól már a Platán Gourmet Étterem is várja a csúcsgasztronómia iránt nyitott vendégeket.
A járványidőszakot kihasználva Pesti Istvánék folyamatosan fejlesztették a fine dining étterem ételsorát, mostanra pedig már minden adottá vált ahhoz, hogy a vendégeknek is feltálalják a megálmodott ízeket a fás, mohás tónusú enteriőrben, ahol az Esterházy-család 1783-ban telepített angolparkjának hangulata elevenedik meg.
Úgy tartják, Tatán összefonódva él a természet és az ember – ezt a filozófiát követi a Platán Gourmet Étterem is, melynek gasztronómiáját a természetközeliség, a magától értetődő szezonalitás határozza meg. Pesti István és csapata a nyolc-, hat-, illetve négyfogásos degusztációs menüsor mellett személyre szabott összeállítással is készül a speciális étrendet követő vendégeknek.
A Platán saját kertészetéből származó zöldségek és fűszerek összetett használata mellett a legmodernebb technológiákkal és legmagasabb minőségi alapanyagokból születnek meg azok az izgalmas ételkreációk, amelyekben visszaköszön az egykor itt élő Esterházy-család szellemi és kulturális öröksége és a történelmi Magyarország gasztronómiai hagyománya is.
Elérhetőség
2890 Tata, Kastély tér 13.
platantata.hu