Fodor Ákos haikuköltészete áll a Vates új kollekciójának középpontjában

A magyar költészet napja alkalmából új kollekció megjelenését jelentette be a Vates, aminek fókuszában Fodor Ákos haikuköltészete áll. A jó hír, hogy az új kollekció már megtekinthető a Vates oldalán.

A két fiatal srác, Bárány Bence és Csányi Péter által életre hívott irodalmi-ruházati márka, a Vates ruhadarabjain, kiegészítőin az elmúlt évek során szerepeltek már a magyar irodalom legendás alakjainak, köztük Radnótinak, Karinthynak, József Attilának és Tóth Árpádnak a legismertebb sorai, de ugyanúgy visszaköszönnek a vászontáskákról Kosztolányi, pólóikról Frida Khalo, Ady és többek között Arany János arcképei is.

Tavaly év végén még két vonallal erősítették a változatos kollekciót, egyrészről megjelent a modern látványvilágba bújtatott Vates Art falképkollekció, illetve a MeseKollekció is, amivel játszi könnyedséggel ölthetjük magunkra, illetve vehetjük magunkhoz a gyerekkori kedvenc mesekaraktereink, Dr. Bubó, a Kockásfülű nyúl és Pom Pom által fémjelzett ruhadarabokat és kiegészítőket.

Idén, a költészet napja alkalmából Fodor Ákos és költészete kerül a fókuszba. Volt már arra korábban példa, hogy Fodor Ákos-haiku került a Vates pólóira, aminek kapcsán a márka által megfizetett jogdíjakat Fodor Ákos Jelentés az útról című posztumusz kötetének kiadásához használták fel. Az alapítók számára, akiknek eredeti célja, hogy a művészet ünneplésére egy közösségi mozgalmat hívjanak életre, jóleső érzés volt, hogy tevékenységükkel egy nagyszerű író posztumusz életművéhez tudtak hozzájárulni.

A megannyi nagyszerű versből és idézetből nehéz volt választani csupán egyet-egyet, ezért is döntöttek úgy, hogy egy egész kollekciót szentelnek a költőnek. Összesen 6 haiku jelenik meg a kollekcióban: 4 haiku pólón, 2 pulóveren, illetve mind a 6 telefontokon és bögrén is elérhető már. Az alkotók a minták elkészítése kapcsán Begov Virág ‘Virivel’ dolgoztak együtt, akinek letisztult rajzstílusa tökéletesen illik Fodor Ákos személyéhez. A költészet napi időzítéssel céljuk, hogy ezáltal még inkább felhívják az emberek figyelmét a költészet sokszínűségére és relevanciájára.