Érdemes figyelni: Változik a BKK-járatok menetrendje

Az óvodák és az iskolák ideiglenes bezárása miatt szerdától a BKK-járatok tanszüneti menetrend szerint közlekednek.

Az elrendelt intézkedések az óvodák és az iskolák ideiglenes bezárásáról határoztak, ezért a budapesti járatokon várhatóan tovább csökken az utasforgalom. Ezt figyelembe véve a BKK-járatok menetrendje március 10-étől, szerdától változik, a tanszüneti menetrend lép életbe – olvasható a BKK oldalán.

A megállóhelyeken a világoskék alapszínű menetrendeket kell keresni, érdemes a FUTÁR utazástervező segítségével tájékozódni az indulási időpontokról.

Változik a BKK járatok menetrendje
Fotó: bkk.hu

A tanszüneti menetrend nem minden járat esetében tartalmazza a 20 óra utáni kijárási korlátozás miatt jelenleg is alkalmazott járatcsökkentéseket, ezért március 16-ától néhány vonalon az esti időszakra vonatkozóan újabb menetrendváltozás várható.

Azt javasolják, elektronikusan vegyünk jegyet

A jegy- és bérletpénztárak a szokásos módon üzemelnek, azonban a személyes érintkezés elkerülése érdekében a BKK azt javasolja, hogy éljünk a különböző mobilapplikációkban elérhető elektronikus bérletek és napijegyek vásárlási lehetőségével, amelyek esetén nemcsak a vásárlás folyamata, de az utazás alatti használat is biztonságos.

A mobiljegy-alkalmazáson keresztül történő vásárlásról itt tudhatsz meg többet: https://bkk.hu/mobiljegy/