Animációs esték: Beszélgetősorozat indul az animációs szakma krémjével

Havonta egy alkalommal, összesen öt részen keresztül kapcsolódhatunk be a magyar animációs szakma generációit megszólaltató beszélgetéssorozatba, ahol a szakma nagy öregjei, a Mézga család, a Macskafogó, vagy épp a Fehérlófia alkotói és fiatal tehetségek ülnek egy asztalhoz, hogy megvitassák szakmájuk aktuális és égető kérdéseit.

Az ötrészes sorozatot a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete hívta életre, ráadásul sem a mozgóképes, sem az animációs alkotói világban nem volt még példa arra, hogy generációk neves képviselői egy asztalnál vitassák meg szakmájuk, hivatásuk fontos kérdéseit.

Kollarik Tamás vezetésével Orosz Anna Ida és Fülöp József, Jankovics Marcell és Bucsi Réka, Rófusz Ferenc és Vácz Péter, Ternovszy Béla és Andrasev Nadja, valamint Varsányi Ferenc és Gelley Bálint a Hild-villa egy asztala fölött diskurálnak majd az Animációs esték – Hagyomány és haladás névre keresztelt sorozat keretében.

Február 18-án este 6 órakor debütáló sorozatuk amellett, hogy a film- és animációs, kulturális világ kérdéseit vitatja meg, egyben a szakmában való korszakos kitekintést is tesz, hiszen olyan alkotások, mint a Fehérlófia, a Mézga család, a Pumukli, a Macskafogó vagy a megannyi nemzetközi díjat magáénak tudható Nyuszi és őz készítőit láthatjuk és hallhatjuk felszólalni.

A sorozat előadásainak időpontjai ITT érhetők el, az ingyenes előadásokat Facebookon és YouTube-on is lehetőségünk lesz nyomon követni.