Íme a legjobb hétvégi, szabadtéri programok Budapesten és környékén
- február 5-6-7. -

Egyre többen és többen választjátok a szabadtéri programokat hétvégenként az otthonülés helyett. Nektek szeretnénk segíteni azzal, hogy hétről hétre összegyűjtjük a legjobb lehetőségeket Budapesten és környékén. Találkozunk odakint!

Mackók az ablakban kiállítás (péntek-vasárnap)

„Január 15-től a 3K ablakában mackókiállítás látható. Gyertek, nézzétek meg és válasszátok ki a legkedvesebb, legszerethetőbb macit! Az ablakban látható a macik névsora és képe. Küldjétek el a szavazatot Facebookon, vagy dobjátok be a postaládánkba! A nyertes mackó lesz a 3K idei kabalája, akivel majd közös fényképet lehet készíteni.”

Budapesti szabadtéri programok a hétvégére: Mackók az ablakban

Wekerlei séta és piacozás (péntek-szombat)

A Wekerle Sándor nevét viselő kispesti lakónegyed az angol várostervező, Ebenezer Howard „garden city” mozgalmának szellemiségét tükrözi, melyben a rend és a változatosság, az építészet és a természet egyenlően fontosak. A telep ikonikusabb épületei közé tartozik még a Schoditsch Lajos és Éberling Béla párosához fűződő méretes toronnyal megfejelt “Barátok közt-ház”, a neoromán Munkás Szent József-templom, és a szépen ívelt, fagerendás rendőrkapitányság is. Aki a sétában elfárad bátran csemegézhet egyet a wekerlei kispiacon, ahol kedden, csütörtökön, pénteken és már szombat délelőtt is egészséges, friss termékekkel, csodás felújított környezetben várják vendégeiket a barátságos helyi termelők.

Az egyik legjobb szabadtéri program mindig a kirándulás:

Csodák világa – Piacozás a Rómain, lángossal, raclette-tel és sült kolbival! (szombat)

„A legfinomabb portékák, leggyönyörűbb környezet, legcsodásabb kézműves alkotások, na meg a leggusztább ételek: díjnyertes lángosok, forrón olvadó raclette szendvics, sült kolbász és hamburger vár mindenkit – elvitelre. Milyen jó is ezeket a meleg étkeket hazafelé kicsomagolni. Kedvenc piacunk epedve vár mindenkit, hogy egy remek, jóízű szombat délelőttöt töltsük együtt, ahogy minden hétvégén.”

Pastrami a Czakó Piaczon! (szombat)

„A termelői piacot reméljük nem kell magyarázni, hisz lassan 4 éve minden szombaton itt vagyunk nektek. De tudjátok mi az a pastrami? A pastrami legendás étel, amely valahol a barbecue stílus határmezsgyéjén helyezkedik el, ötvözve a lassú tűzön, füstön sütést különféle egyéb eljárásokkal. A mi olvasatunkban egy különleges hibrid, kulináris mesztic: a pácolt-füstölt húskészítmények és a barbecue módszerrel sült hús keresztezése. Hagyományos lépésekben hideg füstöt is kap, technikailag igencsak összetett folyamat az elkészítése. Gyertek, kóstoljatok bele a jóba!”

Hétvégi szabadtéri programok Budapesten: Czakó Piacz

Pop up hütte a Paletta teraszán (szombat)

„Nektek is hiányzik a síszezon, a gőzgombócok illata, a hütték zaja, a havas hegycsúcsok hangulata? Most hétvégén elhozzuk nektek a Tompára.”

Zimankó túra – Várpalota (szombat)

„Második alkalommal rendezzük meg a a téli zimankóban vezetett gyalogos túránkat, a Zimankó túrát! Nagyon érdekes helyre invitálunk benneteket: a Palotai Bakony dombjain kóválygunk egy jót. A Várpalota körüli dombok elsősorban az itt zajló hadgyakorlatok miatt ismertek, de a hullámvasútra emlékeztető izgalmas dombság kisebb-nagyobb ösvényekkel sűrűn szabdalt. Ezeken az utakon vezetjük majd a túrát.”

Szabadtéri programok a hétvégére Budapesten és környékén: Zimankó túra – Várpalota

Kenus Portya Leányfaluról Budapestre (szombat)

„Büszkén mutatjuk meg Nektek új vízibázisunkat Leányfalun és itt szállunk vízre egy stégről, száraz lábbal. Ez egy ismerkedős és emlékeztetős túra. Ismerkedünk különféle hajókkal, zúzunk felfelé és lefelé is a varázslatos Szentendrei Duna-ágban, és emlékeztetjük izmainkat az evezésre.”

Izgalmas hétvégi program lehet ez is:

Via Ferrata Túra a Cuha-völgyben (szombat)

„Két túrára lehet jelentkezni Vinyén 10 órakor és 13 órakor a Vinye.hu Büfénél. Végigmásszuk a Bucsek Henrik Emlékutat és a bátrabbak az Ariadné fonalát is bevállalhatják.”

Kirándulás és borkóstolás Monoron (szombat-vasárnap)

Budapesttől 25 kilométerre, a Monor-Irsai dombság és az Alföld találkozásánál található Monor-löszbe mélyített pincéiről híres. A Monori Pincefalu magával ragadó szépségével Monor városának emblematikus (bor)turisztikai jelképévé vált. A helyszínt körbebarangolva tanösvény segít megismerkedni Magyarország népi építészetével, a hagyományos szőlőműveléssel és a helyi borkultúrával. A hangulatos, könnyed túraút részét képezi a pincefalu területén álló kilátó meglátogatása, ahonnan megcsodálhatjuk, hogy a Gödöllői-dombság miként olvad össze a Monor belterületét már egyértelműen meghatározó alföldi síkvidékkel.

A Vendégváró nyitott pincék ügyeleti rendje elérhető ITT.

Hétvégi programok Budapest környékén: kirándulás és borkóstolás Monoron

Budai Zsibvásár (szombat-vasárnap)

Jó hírünk van azok számára, akik szeretik a hamisítatlan hangulatú bolhapiacokat, kirakodóvásárokat, börzéket! Minden szombaton és vasárnap 7-14 óra között a XI. Budaörsi úti Virágpiac területe zsibvásárrá alakul. Szeretettel várják a kilátogató érdeklődőket, nézelődni vágyókat és „kincskeresőket”. Használt könyvek, régiségek, ruhák, ritkaságok, érdekességek, egyszóval minden lesz az Budai Zsibvásárokon, amit csak a rögtönzött árusok épp kínálnak!

Ha kerékpárra pattannál a hétvégén:

Vasárnapi termelői piac és elviteles ebéd (vasárnap)

Az Élesztőház udvarán olyan termelők kínálják portékáikat, akiknek fontos a természettel való összhang. Szezonális zöldségek-gyümölcsök, sajtok, házi sonkák és szalámik, pékáruk, szörpök, lekvárok, gyümölcslevek, borok.

Kutyás kirándulás a Kis-Hárs-hegyi kilátóhoz

A Makovecz Imre által tervezett több mint hat méter magas, kettős csavarvonalból álló kilátóból szép körpanoráma nyílik az Észak-budai térségre, de látszik a Belváros a Dunával, a Vár és a Citadella is. A Kis-Hárs-hegyi kilátóhoz vezető erdei séta, nagyon hangulatos és egyáltalán nem megterhelő. Az útvonal pár kilométer hosszú, a szintemelkedés pedig nagyon kevés.