30 film 2021-re, avagy premierek, amiket a legjobban várunk idén

Az idei év kánaán lesz szinte minden műfaj kedvelőjének, ugyanis egy halom premiert elhalasztottak tavaly. Özönlenek majd a jobbnál jobb animációs filmek, vígjátékok és szuperhősös filmek, amelyek közül megpróbáltuk kiszűrni a legérdekesebbeket. Jöjjenek hát a legjobban várt filmek 2021-ben!

A legjobb filmek 2021

A legjobban várt magyar filmek 2021-ben

Pieces of Woman

A Pieces of a Woman a díjnyertes rendező, Mundruczó Kornél (Fehér Isten) és a vezető producer, Martin Scorsese alkotása, amely egy olyan nő rendkívül személyes és megrendítő történetét mondja el, akinek meg kell tanulni együtt élni a fájdalommal.

Post mortem

Az első világháború véget ért. A spanyolnátha járvány lecsendesedett. De sok halott temetetlenül maradt, és ők a mi világunkban rekedtek. És egyre dühösebbek, amiért nem találnak nyugalmat. 1918 fagyos telén Tomás (Klem Viktor) a fiatal vándorfotós abból próbál megélni, hogy halottak utolsó fényképét készíti el a családjuk körében.

Toxikoma

Herendi Gábor új közönségfilmje, a Toxikoma, Szabó Győző azonos című önéletrajzi írásán alapul, mely a két főhős, a drogos alfahím (Szabó Győző szerepében Molnár Áron) és az istent játszó pszichiáter (Csernus Imre szerepében Bányai Kelemen Barna) egymásnak feszüléséről és baráttá válásáról szól.

Becsúszó szerelem

Gyula, az elkötelezett fociultra és felesége, Mariann gyereket szeretnének. Miután kiderül, hogy a férfi meddő és az örökbefogadás lehetősége is elszáll, Mariann utolsó esélyként megállapodik egy roma lánnyal, Lüszivel, hogy a hamarosan születendő gyermekét magukhoz veszik. A terv mindannyiuk életét fenekestül forgatja fel.

A játszma

A vizsga sokak által várt folytatásában a hidegháborús hatvanas években a kádári titkosszolgálat új, minden eddiginél fordulatosabb és veszélyesebb állambiztonsági játszmába kezd.

Az unoka

Az Oscar-díjas Deák Kristóf első mozifilmje egy nyomozós thrillerbe oltott felnövés-történet, a fekete komédia elemeivel árnyalva.

Romantikus filmek és vígjátékok 2021-ben

Szerelmek, esküvők és egyéb katasztrófák

Egy több szálon futó történet az esküvőszervezők és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatók világából. A sors furcsa fintora, hogy míg mások számára tökéletessé próbálják tenni a nagy napot, a saját kapcsolataikra inkább a „furcsa” szó illik. Egy romantikus vígjáték Diane Keaton és Jeremy Irons főszereplésével.

Amerikába jöttem 2.

Az Amazon Prime-ra tavasszal érkező Amerikába jöttem 2-ben a visszatérő színészek, Eddie Murphy, Arsenio Hall és James Earl Jones mellett felbukkannak újak is, például Wesley Snipes.

Szuperagy

Melissa McCarthy, aki a Koszorúslányoktól a Női szerveken át A partiállatig számtalanszor bebizonyította már, milyen vicces tud lenni, végre visszatér kedvenc műfajához, és régi alkotótársaival együtt ismét egy őrült komédiát forgatott.

West Side Story

Az 1957-es film adaptációja Steven Spilberg rendezésében 2021 végén érkezik a mozikba.

2021 filmek

Szellemirtók: Az örökség

A legendás és örökzöld Szellemirtók végre méltó módon folytatódik: az eredeti nagy csapat közreműködésével, de a szellemirtók új generációjával folytatódik a halhatatlan vígjáték.

Vegyél el

A Jennifer Lopez és a latin zenei világsztár Maluma eredeti dalaival telepakolt romantikus vígjátékban Lopez alakítja Kat Valdezt, a szupersztár énekesnőt, Owen Wilson pedig Charlie Gilbertet, a matektanárt. Ez a két idegen úgy dönt, hogy összeházasodnak, és aztán majd megismerik egymást.

2021 filmek

A legjobban várt animációs és családi filmek 2021-ben

Lelki ismeretek

A Pixar új mesefilmjének főszereplője Joe Gardner, egy középiskolai zenetanár, akinek leghőbb vágya, hogy egyszer valódi jazz-zenész legyen, ám úgy érzi, ez soha nem fog összejönni. Ám amikor álma végre beteljesülni látszik, hirtelen egy fantáziavilágban találja magát, ahol rákényszerül, hogy egy 22 nevű lélek társaságában elgondolkozzon azon, valójában mi is az a lélek. (Várható bemutató: 2021. január 28.)

Hamupipőke

A klasszikus mese élőszereplős musicalverziója, a kubai-mexikói származású énekesnő Camilla Cabello főszereplésével.

2021 filmek

Minyonok: Gru színre lép

Érkezik a világ legsikeresebb animációs sorozatának legújabb filmje, a Minyonok: Gru színre lép, melyből kiderül, hogyan vált valóra egy 12 éves fiú álma, hogy ő legyen a világ legnagyobb szupergonosza. (Várható bemutató: 2021. július 1.)

Szörnyella

A 101 kiskutya történetének feldolgozása új szemszögből, Emma Stone főszereplésével.

Bébi úr: Családi ügy

Ott folytatja, ahol az első film befejeződött. Tim és Ted már felnőtt férfiak, de testvéri viszályuk felnőttkorban is folytatódik. Tim egy nap zajt hall kislánya szobájából. Kiderül, hogy Tina kosztümöt visel, és a központtal beszél a mobilján. (Várható bemutató: 2021. október 21.)

Addams Family 2.

A legendás film animációs változatának 2. része halloweenkor érkezik a mozikba.

Énekelj 2.

Várható bemutató: 2021. december 9.

legjobban várt filmek 2021-ben

Hotel Transylvania 4.

Várható bemutató: 2021. december 21.

legjobb filmek 2021

A legjobb új akciófilmek és sci-fik

Matrix 4

Jön a negyedik Mátrix-film, az eredeti rendezőpárosból Lana Wachowskival, és az eredeti főszereplőkkel: Keanu Reevesszel és Carrie-Anne Moss-szal.

Wonder Woman 1984

Az 70-es, 80-as évekbeli Európában, a közelinek látszó atomháború árnyékában igazán szükség volt hősökre. A csodálatos Wonder Woman (Gal Gadot) sem maradhat tétlen: kémnek szegődik, és azt a feladatot kapja, hogy levadássza a Szovjetunió legkegyetlenebb, legveszélyesebb ügynökét.

King’s Man – A kezdetek

Mikor a történelem legszörnyűbb zsarnokai és bűnöző lángelméi összegyűlnek, hogy háborút kirobbantva emberek milliót tüntessék el a föld színéről, egyetlen férfi képes rá, hogy versenyt kell futva az idővel megállítsa őket. (Várható bemutató: 2021. március 11.)

Nincs idő meghalni

A történelem nem kedves ahhoz, aki istent játszik. James Bond 2021 áprilisában visszatér a mozikba!

Fekete Özvegy

A Marvel Studios akciódús kém-thrillerében Natasha Romanoff kénytelen lesz szembenézni múltja sötét epizódjaival, amikor egy veszedelmes összeesküvés hozzá is elér.

Top Gun: Maverick

Pete „Maverick” Mitchellnek (Tom Cruise) most egy osztagnyi növendéket olyan különleges küldetésre kell kiképeznie, amilyet élő pilóta még nem látott.

Dűne

Valószínűleg ez 2021 legnagyobb szabású, legkülönlegesebb, legjobban várt filmje – amelyet jórészt Magyarországon forgattak. A Szárnyas fejvadász 2049, az Érkezés és a Sicario rendezője elképesztő szereplőgárda segítségével, két részben álmodta vászonra a kultikus sci-fi regényt.

Sherlock Holmes 3

Robert Downey Jr. és Jude Law visszatér Sherlock Holmesként és Dr. Watsonként egy utolsó nyomozásra.

A legjobban várt horrorfilmek 2021-ben

Hang nélkül 2

Az otthonukban történt halálos eseményeket követően az Abbott családnak a külvilág borzalmaival kell szembesülnie, miközben tovább küzdenek a túlélésért – a legnagyobb csendben. Miután arra kényszerülnek, hogy nekivágjanak az ismeretlennek, gyorsan ráeszmélnek, hogy nem csak a hangra vadászó szörnyek jelentenek fenyegetést a homokösvényen túl…

Spirál: Fűrész hagyatéka

A Fűrész megújult formában tér vissza a mozivászonra, főszerepben Chris Rock és Samuel L. Jackson.

Kampókéz

2020 októberében az Oscar-díjas Jordan Peele felfrissíti a vérfagyasztó városi legendát Kampókézről. A kultikus horror új, mai környezetbe helyezett változatát a feltörekvő filmes, Nia DaCosta rendezte.

Gyilkos Halloween

A Halloween-sorozat újabb izgalmas fejezete. (Várható bemutató: 2021. október 14.)

A 2021-es filmek után a tavalyi év legjobb filmjeire is kíváncsi vagy? Íme: