3 különleges vízipipabár Budapesten füstös ellazuláshoz

Kiszakadnátok pár órára a mindennapok rohanásából? Három hangulatos budapesti vízipipabárt ajunlunk most nektek, ahol lelazulhattok kicsit a barátaitokkal.

Habibi Shisha Bar

A Habibi felirattal a város több pontján is összefuthatunk, mi azonban a budapesti vízipipázólánc legfiatalabb, Nagymező utcai tagjára esküszünk. A kétszintes bárba belépve mintha egy varázsszőnyeg már el is repített volna minket Magyarországról, a fények, a bútorok, az anyaghasználat, az illatok és a különböző mintázatok tökéletesen autentikus közel-keleti hangulatot teremtenek. A vízipipabérlés ára 2200 és 6000 forint közé esik, attól függően, hogy az alapízek vagy a spécibb dohányok közül választunk. A Habibi-hangulat további kellékei az ínycsiklandó mártogatósok, a füstös deep house ritmusok, a széles itallap, valamint a látványos hétvégi hastáncos showk.

1065 Budapest, Nagymező utca 30.

A legjobb vízipipa bárok Budapesten: Habibi Shisha Bar

Opium Bar

A macskaköves Szobi utca csendjét csak cipőnk kopogása töri meg, a szomszédos Nagykörút zaja ide már nem szűrődik be. Gyorsan szedjük a lépteinket, hogy minél hamarabb torkunkban érezhessük az Opium Bar gyümölcsös ízű vízipipáinak balzsamos simogatását. A borospince hatású terézvárosi pincehelyiség fekete bőrkanapékkal, fából és kőből készült pipázóasztalokkal, mintás padlóval, finoman ropogó kandallóval és az ellazulást segítő félhomállyal várja, hogy barátainkkal együtt pár óra erejéig második otthonunkként gondoljunk rá. A rozsdamentes acélból készült, szilikoncsővel ellátott vízipipákat több mint 20 féle dohánnyal tömhetjük meg, a mangóstól a kivisig, ha pedig valami folyékonyra vágyunk, koktélok, borok és tömények nagy választékából válogathatunk.

1067 Budapest, Szobi utca 4.

Vízipipa bár Budapest: Opium Bar

Café Kara

A szecessziós stílusú villaépület alagsorában található Café Karát az Andrássy út és a Hősök tere metszéspontjában találjuk, pont srégen a török nagykövetséggel. A tavaszi és nyári hónapokban az egész környék a Café Kara teraszán szívott shisha kellemesen fűszeres füstfelhőjében úszik, de késő ősszel sem pakolják el messzire a vízipipákat. A török kávéházak hangulatát idéző hely kínálatában a sokféle ízesítésű dohány mellett egy sor jellegzetes keleti ételt, köztük édességeket és salátákat, valamint kávé- és teakülönlegességeket is találunk. A Café Kara további vonzerejét adják a hétvégi hastáncos performanszok, a párnázott szeparék, na meg az egész nap szóló török dallamok.

1062 Budapest, Andrássy út 130.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Visual Designer/Illustrator 🌻 (@rio.iza) által megosztott bejegyzés,

Ha mégsem vízipipabárt választanál, hanem inkább teázót, arra is van ötletünk: