Mozizz a szabadban! – 5 szabadtéri mozi Budapesten

A március óta hazánkban pusztító koronavírus-járvány többek között a beltéri mozizásnak is betett, amire válaszul az elmúlt néhány hónapban egyre több szabadtéri mozi bukkant fel városszerte. Ezekből csemegéztünk, áttekintést adva nektek Budapest leghangulatosabb kert-, tetőterasz- és autósmozijaról.

Várkert Mozi

Világörökségi környezet, képeslapra kívánkozó panoráma, a közelmúlt legjobb magyar és művészeti ismeretterjesztő filmjei, akár négylábú kedvenceink társaságában. A Várkert Bazár hangulatos kertvetítéseiből minden hétre több is jut: a játékfilmekre 2500 forintért, míg a Művészet templomai névre hallgató ismeretterjesztő sorozat keretén belül játszott darabokra 1600 forintért válthatunk jegyet. Augusztus 26-án a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál legsikeresebb tavalyi és idei versenyfilmjeit nézhetjük meg, szeptemberben a Prado és az Ermitázs gazdag gyűjteményeivel, valamint Dalí, Monet és Van Gogh művészetével ismerkedhetünk meg.

Budapest Rooftop Cinema

Miután a szebb napokat is látott Corvin áruház tetőteraszáról az ikonikus Corvintető bezárása miatt el kellett költözniük, és a Corvin Plaza is csak ideiglenesen volt alkalmas a csillagos ég alatti filmvetítések lebonyolítására, a Budapest Rooftop Cinema csapata végül tavaly nyáron a Mammut tetőteraszán találta meg új otthonát. A budai helyszín egyszerre rooftop bár, szabadtéri mozi, és panorámaterasz, csodás kilátással a Parlament kupolájára és a Széll Kálmán téri Postapalotára. Minden héten több vetítést tartanak, a repertoár pedig olyan kultikus alkotásokból áll össze, mint az Úriemberek, a Rocketman, a Truman Show, vagy éppen A tehetséges Mr. Ripley. A Budapest Rooftop Cinemás vetítések esetében 19.00-ás kapunyitással, 20.30-as kezdéssel és 1650 forintos jegyárral kell számolni.

Budapest Garden

Az egykori Görzenál helyén működő Budapest Garden szórakoztató-komplexum Óbuda szívében, a Szépvölgyi úti és a Tímár utcai HÉV-megálló között félúton várja a kikapcsolódni vágyókat a legkülönfélébb sportolási, étkezési és szórakozási lehetőségekkel. Az idei nyár legnagyobb újdonsága Budapest Garden kínálatában az esti filmvetítések megjelenése: a részvétel ingyenes, de helyfoglalás nincs, van viszont kedvező árú prémium sörválaszték, csillagos ég a fejetek fölé, finomszemcsés homok a talpatok alá, és heti négy darab film (szerdától szombatig). Augusztusban a Budapest Garden olyan címekkel kedveskedik a feketeöves filmrajongóknak, mint a Sztárom a párom, a Húzós éjszaka az El Royale-ban és Az U.N.C.L.E embere.

Budapest Kertmozi

A Budapest Kertmozi kültéri mozihálózata öt különböző helyszínen, ingyenes vetítésekkel várja a fővárosi filmrajongókat. A Budapest Film művészmozi üzemeltető vállalat által megálmodott eseménysorozat célja a közösségi filmezés, valamint a budapesti kertmozikultúra újjáélesztése. Az öt helyszín bármelyikét is válaszd (VIII. kerületi Teleki tér, VI. kerületi Hunyadi tér, az I. kerületi Virág Benedek Ház, a Főpolgármesteri hivatal belső udvara, és a Városmajori Szabadtéri Színpad), a családias környezet, a nosztalgikus hangulat, és a nívós filmkínálat garantált: az eddigi szezonban terítékre került már például a Gladiátor, a Grand Budapest Hotel, A tanú és az Álom luxuskivitelben. A kertmozi műsorát megtaláljátok a bpkertmozi.hu oldalon.

Kultik Terasz

Magyarország második legnagyobb, 100%-ban hazai tulajdonú mozihálózata tavaly nyáron nyitotta meg 19. egységét, méghozzá nem is akárhol: a Corvin Plaza tetőteraszán! A legújabb premierfilmek (mint például a Staten Island királya vagy a Made in Italy) mellett olyan régi kedvencek is helyet kaptak a műsorlistán, mint az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag, vagy a Macskafogó, de néhanapján különleges koncertfilmeket is elcsíphettünk a 110 férőhelyes, Christie vetítőgéppel, napágyakkal, babzsák fotelekkel és rendezői székekkel felszerelt belvárosi helyszínen. Ha IDE kattintotok, megnézhetitek, mi vár még ránk a Kultik Teraszon idén nyáron.