Jackfruitos és csirkés változatban is kapható a város egyik legjobb street foodja

Megkóstoltuk a Tölcsibe új vegetáriánus gofritölcsérét, de azért nyomtunk mellé hagyományos csirkés verziót és sült krumplit is. Minden falatért odáig voltunk, úgyhogy összeszedtük nektek, mit érdemes tudnotok a hetedik kerület egyik legeredetibb street foodjáról, mielőtt ellátogattok a Wesselényi 23. alá.

Alig pár hónappal a megnyitása után szó szerint berobbant a köztudatba a Tölcsibe: 2018-ban nekik ítélték oda a Legjobb Nemzetközi Street Food Hely díját. Rögtön a kezdetekkor magasra tették tehát a mércét. Az amerikai stílusú, sós tölcséreket speciális panírban kisütött csirkemellel töltik meg, mellé friss zöldségeket, ropogós sült krumplit, tortillachipset, és szószokat is pakolnak.

Az éhes vándor négy fix és egy változó, nemzetközi ízeket idéző összeállítás közül választhatja ki a fogára valót. Ezek augusztusban a következők:

  • Füstölt almás BBQ tölcsér
  • Sörös-mustáros-mézes tölcsér
  • Jalapeno-cheddar tölcsér
  • Amerikai ranch tölcsér
  • Indiai mangócsatnis tölcsér

Utóbbi jellegzetes indiai fűszerekkel készült, míg a benne rejlő görög joghurtos házi mangócsatni egyből az indiai konyhák illatos, ezerízű világába repít! ⁣Az ízélményt darabolt ananász, pekándió és póréhagyma teszi teljessé.

A szerkesztőségben nagy sikert aratott a jalapenos-cheddar sajtos tölcsér

Már vegetáriánus tölcséreket is kóstolhatunk

A csirkét a vegetáriánus vendégek kedvéért jackfruitra cserélik, de mi is az a jackfruit? Dél- és Délkelet-Ázsiából származó gyümölcs, a curryk alapanyaga, ma pedig már a vegetáriánus gasztronómia kedvelt összetevőjévé nőtte ki magát. A zöld, még nyers gyümölcs szálas-foszlós textúrájával méltán lett a húsok népszerű helyettesítője. A jackfruit különlegessége, hogy semleges ízű, jól fűszerezhető, nyersen és főzve is remek állagú gyümölcs. Jól kombinálható más zöldségekkel, gyümölcsökkel és fűszerekkel.

Ha nem jársz a Wesselényi utca felé, kiszállítást is kérhetsz. A tölcsér ropogós marad, a sült krumpli meleg, az ízélmény pedig változatlan.

Tölcsibe
1077 Budapest, Wesselényi utca 23.
Website
Facebook