Beindult Budapest – Íme a legjobb hétvégi programok a fővárosban (július 16-19.)

Felpezsdült az élet Budapesten, így ismét érdemes összegyűjteni, milyen hétvégi programok közül válogathatunk. Sok zenekar a karantén utáni első koncertjére készül, főként ezek közül szemezgettük ki a – szerintünk – legjobbakat.

Csütörtöki programok (július 16.)

Muzikum Garden vacsora • Vendég: Muriel

„Várjuk Önöket sok szeretettel a Muzikum Bisztró belső teraszának, a Muzikum Garden következő, július 16-i vacsoraestjére, amelynek vendége a Muriel! Bence és Adrián 7 éve írnak közösen dalokat. A zenekar első korszakában ezek rock zenekarra, jelenleg két akusztikus gitárra és két énekre születnek. Angol és magyar nyelvű számaikat a furfangos gitártémákra írt két szólamú énekek teszik könnyen felismerhetővé a hazai zenei szcénában.”

Hétvégi programok Budapesten: Muzikum Garden vacsora • Vendég: Muriel

Képzelt Város x Kytaro /A38 Tetőterasz/

A Képzelt Város újra megrengeti a budapesti post-rock szcénát markáns, friss hangzásvilágával és magukkal sodró dalaikkal. Ezúttal sem egyedül, hanem a Kytaroval karöltve az A38 Hajó Tetőteraszán.

Black Bartók ~ Pontoon

A Black Bartók trióként indult (2 gitár, sampler, ének) majd 2017 tavaszán a felállás élő dobbal és basszusgitárral bővült, hogy növeljék az élő koncertek intenzitását. Zenéjük alapvetően a blues nyers egyszerűségére épül, ezt oltják be elektronikával: összevágott gitárriffeket, zajt, zörejeket vokálrészleteket loopolnak samplerrel, majd erre az alapra épül a ritmusszekció és az élő gitárok. Dalszövegírás közben előjött belőlük a punk: Afrikában vadászgató gazdag fogorvosok, szomorú vasárnap járó szellemvonatok, sőt maga Beelzebub is feltűnik a Black Bartók szövegekben. Az A38-on rögzített koncertlemezük sikerei óta folyamatosan jelennek meg új dalaik és ebben az évben elsőként a Pontoon közönsége hallhatja élőben a zenekart.

Pénteki programok (július 17.)

Szabadtéri koncert az Akváriumban

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának művészei adnak ingyenes koncertet az Akvárium teraszán.
Músor:
Lean-Joseph Mouret: Rondeau
Giles Farnaby: Fancies, Toyes and Dreams
Giovanni Gabrieli: Canzona per Sonare No.4
Elgar Howarth: Zurich March, The Cuckoo
Gershwin: Summertime
Debussy: Le Petit Negre
Henry Mancini: The Pink Panther
Luckyth Roberts: The Junk Man Rag
Tom Turpin: The Harlem Rag
Lew Pollack: That’s A Plenty
Luther Henderson: Lookin’Good Feelin’ Bad

Ingyenes budapesti programok a hétvégén: Szabadtéri koncert az Akváriumban

Message to Hendrix a Muzikumban

„Hosszú idő után végre lehet koncertet tartani, ennek örömére elsőként Petendi Tomiék éltek a lehetőséggel és eljönnek hozzánk muzsikálni, hogy megidézzék Jimi Hendrix korszakalkotó munkásságát. Az autentikus élmény mellett a srácok egyéniségüket is megcsillantva hozzák létre az improvizációkkal tarkított ütős produkciót. A trió hangzásvilága az első közösen zenélt percekben kialakult már: feszes tempók, harapós gitár-riffek és magas fokon izzó energia az első daltól az utolsóig, mindez átitatva Jimi Hendrix szellemével.”

Dos Diavolos – Ganxsta Zolee & Takács Vilkó – Budapest Park

„Újra élőzene a Parkban! Ganxsta Zolee és Takács Vilkó egy különleges felállásban hozza el a legnagyobb dalokat a Park pódiumszínpadára!”

System of a Down est – Anett&Eszti Acoustic I RHCP by BCJ

System of a Down est az Anett & Eszti Acoustik, valamint Red Hot Chili Peppers akusztik koncert a Blue Cold Jalapenos előadásában.

System of a Down est - Anett&Eszti Acoustic I RHCP by BCJ

Vive La France! Yé-yé és más francia zenék

„Július 14. Franciaország nemzeti ünnepe. Kézenfekvő, hogy a következő pénteken tartsunk egy bulit csak francia számokkal. Sajnos tavasszal elmaradt az idei Yé-Yé partink, most kicsit bepótoljuk azt is. Középpontban lesz a pezsgő párizsi 60-as évek, de későbbi slágerekből sem lesz hiány. Tehát minden jöhet, amit a Nagy Nemzet lányai és fiai vettek szalagra France Gall-tól a Daft Punkig, és még azon is túl.”

Szombati programok (július 18.)

Bérczesi Róbert – Èn meg az ènek – VISsZAÁLLÓS KONCERT@ELLÁTÓház

„Ameddig újra színpadon nem álltam, vagyis az első, visszatérő koncertemen még szeretném – először és utoljára – viselni ezt a karanténszakállt, ahogyan én hívom. Nos kedves barátaim, örömmel jelenthetem, hogy ez az idő is elközeleg lassan, ugyanis júiusl 18-án lesz az első visszaállós koncertem az Ellátóházban (pont ott, ahol annak idején, még a vesztegzár előtt befejeztem), gyertek el, lesz sok meglepetés, új dalok, miegymás.”

Hétvégi programok Budapesten: Bérczesi Róbert - Èn meg az ènek - VISsZAÁLLÓS KONCERT@ELLÁTÓház

Žagar Live // Kobuci

A zenekar első koncertje ebben az évben. Igazi örömzenélésre és meglepetés-vendégekre is számíthatunk július 18-án a Kobuciban.

utána:
Dj Palotai ★ KOBUCI

DJ Palotai méltán az egyik legismertebb és legelismertebb hazai disc jockey: egy old school lemezlovas, a szó klasszikus értelmében. Három vad évtizedet töltött el az elektronikus zenében. Valaha a punk, rock, hip-hop, jazz és ethno műfajokból mixelt egy csak rá jellemzően saját stílust, később a drum and bass és a breakbeat egyik hazai meghonosítója lett. A július 18-ai estén Palotai alaposan megidézi a kezdeteket, elhozza, amit ma gondol az elektronikus zenéről, és valami szó szerint kivételessel tölti meg a Kobuci atmoszféráját.

Ingyenes Budapesti szabadtéri programok: Dj Palotai ★ KOBUCI

Konyha – Budapest Park

„Újra élőzene a Parkban! 😍 Nyáresti Konyha koncert a Park pódiumszínpadán! Az idén tizedik születésnapjára készülő háromfős Konyha zenekar a Budapest Parkban indítja a nyarat! A jól ismert slágerek (Százszor visszajátszott, Kiskifli, Földrevaló) és titkos régi kedvencek mellett több új dal is ezen a bulin debütál élőben: a srácok ötödik albumuk stúdiómunkálatainak közepén járnak, kreatív energiáik teljében érkeznek a Park pódiumszínpadára. Készüljetek!”

Muzsik és Volkova – Dürer Kert

„Hosszú idő után végre újra koncertezünk! Július 18-án, a karantén utáni első koncertünket egy speciális felállásban fogjuk megünnepelni a Dürer Kert kerti színpadán. Erre az alkalomra kiegészülünk 2 remek zenésszel, Prommer Patrikkal (Kaukázus), ill. Takács Szabival (Vodku fiai, Chalga). Eléggé várjuk!”

Vasárnapi programok (július 19.)

Európa Kiadó ~ Pontoon

Rendhagyó vasárnapi koncert a parton, a nem kevéssé rendhagyó zenekarral, a nyolcvanas évek kultikus csapatával, az Európa Kiadóval! A zenekar anno rövid idő alatt a korabeli hazai alternatív rockzenei élet meghatározó együttese lett, amely kisebb-nagyobb megszakításokkal a kilencvenes évek középig működött. 2004-ben az Európai Unióhoz való csatlakozás alkalmából újra koncertet adtak az A38 Hajón, majd ezt követően 2013-ban új albummal jelentkeztek, immáron friss felállással. 2016 év végén jelent meg az együttes legfrissebb anyaga …Valahol lenni… címmel. A zenekar 2017-ben egy friss felállással újra a fesztiválok, zenei klubok rendszeres szereplője lett. 2018 márciusán kiadták legújabb kislemezüket, Nincs kontroll címmel. A koncert ingyenes!

Vasárnapi program Budapesten: Európa Kiadó ~ Pontoon