Egy nap, ami valóban a lányok jövőjéről szól!

A Nők a Tudományban Egyesület immár 9. alkalommal kalauzolja a lányokat a tudományok, a technológia és az informatika világába. A programban eddig hazánk 40 városának 180 vállalata vett részt, és több mint 12.000 lánynak biztosították első kézből az információkat.

!!! FRISSÍTÉS: Az idei Lányok Napját a szervezők az egészségügyi helyzetre való tekintettel őszre, várhatóan október 1-re halasztják. 

Április 23-án fiatal lányok ezrei szereznek életre szóló inspirációt pályaválasztásukhoz – ami, lássuk be, egy nagyon nehéz döntési helyzet az adott életszakaszban. Az ország legnagyobb lányoknak szóló pályaorientációs napján különleges, nagy és/vagy ismert vállalatok, egyetemek, kutatóintézetek nyitják meg kapuikat, hogy egész napos bepillantást engedjenek a kulisszák mögé.

A lányok így egyenesen az ott dolgozó szakemberektől, gyakorló és interaktív feladatok mentén ismerhetik meg a természettudományok, a technológia, a mérnöki tudományok, valamint a matematika (azaz ezek angol megfelelőiből összeállt mozaikszó, a STEM) területeihez kapcsolódó szakmákat – azokat, amelyeket legfőképpen régi társadalmi beidegződések miatt még mindig kevés nő választ.

Az Eurostat legfrissebb unios statisztikája szerint ugyanis Magyarország a maga 30%-os női arányával igencsak a sereghajtók között van, miközben 25. 000 állás várja ide dolgozóit. Pedig ez a terület nemcsak hívatást ad, hanem fontos szakmai elismerések mellett erős anyagi biztonságot is.

Az április végi alkalom a lányoknak teljesen ingyenes, pályaorientációs napként igazolható, és mindenképpen hasznos annak, aki még nem döntött a továbbtanulásáról, vagy felismerte már saját orientációját, de nem ismeri az oda kapcsolódó szakmai lehetőségeket. Válogatni a cégek között és jelentkezni a nagy napra április 1-jétől lehet a program hivatalos weboldalán.