Bárki megnézheti az eredetileg 1963-ban készült sgraffito felújított változatát

A józsefvárosi Mindszenty téren készült el a legújabb tűzfal a Józsefvárosi Önkormányzat és a Mindszenty tér 1. szám alatti társasház támogatásával a Színes Város Csoport művészei által. 

A tűzfalak megújítását kitűző projektsorozat célja ezúttal a Tolnai Lajos utca és a József utca találkozásánál található falfelületen Somogyi János festőművész 1963-ban készült, Nők galambokkal című sgraffito alkotásának megőrzése volt.

Amikor az eredeti művet édesapám ezen a falon elkészítette, országos jelentőségű érdeklődés övezte a sajtó részéről. Sajnos az évtizedek alatt méltatlan állapotba került, ezért vagyok nagyon büszke arra, hogy ez a projekt most megvalósulhatott, és azonnal igent mondtam a Színes Város vezetőinek megkeresésére, hogy újjá varázsolják ezt a művészeti alkotást – mondta el Somogyi Medina Katalin.

Az ismert magyar meséket és rajzfilmeket népszerűsítő tűzfalfelújító program részeként valósult meg a Mindszenty téri projekt is. Ennek keretében eddig a Szaffi, a Vuk két változata mellett a Vízipók-csodapók, és a Macskafogó készült el a Szigony utcában.

tűzfal nők galambokkal

Fotókredit: Farkas András