A legjobb programok a hosszú hétvégére Budapesten

Háromnapos hétvége köszönt ránk, úgyhogy már csütörtök este belevethetjük magunkat a budapesti éjszakába, de kulturális és gasztronómiai programokban sem lesz hiány november első hétvégéjén! Lássuk a legjobbakat!

Csütörtöki programok (Október 31.)

Korábbi cikkünk alján megtaláljátok az összes hátborzongató halloweenbulit:

Spanyol Filmhét 2019

Női nézőpontok, művészetek, gasztronómia, kényes politikai kérdések és természetesen igazi spanyol zene és humor jellemzik a 2019-es budapesti Spanyol Filmhét kínálatát, amelyben ezúttal összesen tizenkét alkotás szerepel.

Hétvégi programok Budapesten: Spanyol Filmhét

Slam Poetry Budapest Klub

Program: 18:30 Kapunyitás 19:30 Open Mic 19:45 Slam Verseny

Samhain, avagy kelta halloween

Tudtátok, hogy a halloween a kelta Samhainra vezethető vissza? A Samhain a kelta naptár utolsó napja, a szó a nyár végét jelenti. A kelták úgy hitték, hogy október 31-én az evilág és a túlvilág közti határ elvékonyul, sőt megnyílik, a holtak és a természetfeletti lények pedig átjöhetnek az emberek közé. Október 31-én látogatható utoljára a ‘Sárkányok és madarak népe – a Csepel-sziget keltái’ című időszaki kiállítás is, így ebből az alkalomból 17 órától kelta halloweent tartanak az Aquincumi Múzeumban.

Budapesti programok a hétvégén: Kelta halloween

Día de Muertos – Tereza Carnival!

A mexikói hagyományok szerint a halál az élet része, így a halottak napi megemlékezések a fesztelen, jó hangulatú ünneplésről szólnak. Señorita Tereza idén is kitesz magáért; sejtelmes álarcot öltve, karneváli hangulatban vár Benneteket október 31-én. Ezen az estén bármi megtörténhet! A Freak Fusion Cabaret jóvoltából akár artisták és bűvészek is felbukkanhatnak a vendégtérben, míg a tipikus mexikói halottak napi elemekkel díszített jelmezben érkezők versenyén idén is értékes nyereményekkel lehet gazdagodni.

Pénteki programok (November 1.)

Hello Sweet Budapest – Grand Opening

November 1-jén nyílik Budapest első Pop-Up Desszert bárja a Hello Sweet Budapest. Egész télen át az újonnan nyíló Hello Sweet Budapest desszertbár különleges édes ételeit kóstolhatjátok meg havi tematikus hónapokban a Bálna Bisztróban és Bálna Teraszon! Különleges desszertkínálat, alkoholos és alkoholmentes italkülönlegességek várnak!

Hétvégi programok Budapesten: Hello Sweet

CINNAMON • Halloween Brunch

Új étlapjuk mellé, ezúttal egy egész hétvégés halloweeni brunch-csal készül nektek a Cinnamon! Igazi őszi hangulatba burkolózva kóstolhatjátok meg speciális ajánlatukat, kedvenc Pumpkin Spice Lattétokkal kísérve.

Budapesti programok a hétvégén: Cinnamon Halloween Brunch

The Freezing Moment from a Specific Angle

Mik az analóg és a digitális képkészítés lehetőségei, és mik a befogadás lehetséges státuszai egy olyan túldigitalizált társadalomban, ahol a képzelet és a valóság közötti határmezsgye egyre könnyebben vonható kétségbe, ahol a képáradatban figyelmünk felkeltése egyre nehezebb feladattá válik, és ahol a képek jelentéstartománya a fotográfia terét radikálisan kiterjesztő új formai határok megjelenésével még differenciáltabb lesz? Klasszikus kérdések a kortárs fotográfia jelenével és jövőjével kapcsolatban.

Programok a hosszú hétvégére: The Freezing Moment from a specific angle

Beetlejuice – Kísértethistória

Barbara (Geena Davis) és Adam Maitland (Alec Baldwin) haláluk után a saját házukban találják magukat szellemként. Időszakos nyugalmukat megzavarja egy yuppie család beköltözése. Mivel Maitland-ék túl kedvesek szellemnek, minden igyekezetük az új jövevények megrémítésére hiábavalónak bizonyul. Végül Beetlejuice-t (Michael Keaton) hívják segítségül, ám neki más tervei vannak.

Szombati programok (November 2.)

Születésnapi Hadik Brunch Ott Annával

Novemberben akasztják a hóhért November 2-án felcserélődnek a szerepek hiszen, Ott Annát, a sorozat szerkesztőjét kérdezi Valuska László a 30-ik születésnapja alkalmából, irodalomról, Hadikról, olvasásáról. Anna a magyar kortárs irodalom, színház és képzőművészet legnagyobbjait hívja meg immár harmadik éve egy közös reggelire, így olyan vendégekkel kezdhetjük a szombat reggeleinket, mint Dragomán György, Simon Márton, Gryllus Dorka, Vecsei H. Miklós, Tompa Andrea, Barabás Zsófi, Grecsó Krisztián, Kemény István, Krusovszky Dénes és még sokan mások.

Szombati programok (November 2.): Születésnapi Hadik Brunch Ott Annával

World Vegan Day • Vegán Világnap – Szimpla Kert

Most novemberben lesz pontosan 75 éve, hogy 1944-ben Londonban megalkották a vegán kifejezést (egy persze évezredek óta létező filozófia és életmód egyértelmű megnevezésére), megalakult a Vegan Society, és ezzel világhóditó, -jobbító útjára indult a vegán mozgalom. A vegánság hivatalos világnapján, november elsején a Szimpla kertben méltó módon ünnepelik meg a kerek évfordulót, finom növényi kajákkal, közös vegán főzéssel, kiállítókkal és sok programmal, egész délután, este és éjjel beszélgetések, workshopok, jam session, koncert és buli.

INDIVIDUUM presents Project I: Cio D’Or

Az INDIVIDUUM örömmel jelenti be egyes számú projektjének első eseményét, mely egy egyedülálló audiovizuális összművészeti kísérletet foglal magában.  E különleges koncepció keretein belül az aktuális vendég egy kihívást fog teljesíteni: egy, a háttérben vetített – általa szeretett – filmet kell zeneileg interpretálnia. Ilyen módon egy teljesen új oldaláról ismerhetjük meg a művészt, alkotó és közönsége válhat eggyé hangok és képek pulzáló fúziójában.

blank

Vasárnapi programok (November 3.)

360 Igloo Garden: Grand Opening Weekend

A téli szezon megmentői, a fűtött igluk visszatérnek! A 360 Bar káprázatos tetőterasza újra átalakul Budapest saját, eldugott kis téli csodakertjévé, ami idén már 9 db egyedi designban pompázó iglut kínál azoknak, akik télen is fagyoskodás nélkül szeretnék élvezni a híres 360 panorámát!Szabadulj ki télen is a városi forgatagból, töltődj fel a felhők felett és kergesd el mínuszokat a különleges, forró téli koktélokkal, puha takarókba burkolózva!

Vasárnapi programok (November 3.): 360 Igloo Garden: Grand Opening Weekend

Amundsen a 6. Skandináv Filmfesztiválon

A skandináv filmművészet egyhetes hazai ünnepén, a 6. Skandináv Filmfesztiválon premier előtt tűzik műsorra a norvég felfedező és sarkkutató, Roald Amundsen elképesztő kalandjáról szóló alkotást.

blank

Au Revoir! – Magyar származású fotográfusok Franciaországban

Magyarországon nem jelent még meg olyan nagyszabású, 100 évnyi időszakot átfogó, a jelenig ívelő fotótárlat, mely ilyen széles körű válogatását adja franciaországi magyar fotográfusok műveinek: 30 nagynevű, Magyarországon is népszerű alkotó (pl. André Kertész, Brassaï, Robert Capa, Lucien Hervé), valamint a hazai közönség előtt még kevéssé ismert, magyar származású művész (pl. Rogi André, Ergy Landau, Ervin Marton, Emeric Feher, André Steiner stb.) munkáinak, akik az 1920-as évektől napjainkig Franciaországban működtek, illetve működnek ma is. A kiállítás egyik különlegessége az a három, nemrégiben előkerült, közel százéves Kertész-fotó, amelyet az érdeklődők itt láthatnak először. André Kertész életműve fotótörténeti referencia, amelynek jelentőségét a kiállítás is megfelelően érzékelteti.

Kirándulás a Napfényes Őszi Szicíliában Főzőkurzus

Egy igazán szívet melengető menüsor, ahol elkészítheted Szicília kedvelt fogásait! „Egy könnyed krémlevessel indítunk, aztán folytatjuk a sort egy gyors zöldségraguval! Főételnek egy csőben sült tésztát készítünk, ami amennyire könnyen elkészíthető, de annál finomabb! Mivel zárhatnánk a sor, ha nem az egyik legklasszikusabb olasz édességgel, a cannolival!” Menüsor: Maccu leves, Caponata, Spenótos Három Sajtos Manicotti, Cannoli Variációk

blank