Novemberben megelevenedik A Gyűrűk Ura világa

Mondd, jó barát, és lépj be – e klasszikussá vált mondat szellemében várja az Egy nap a professzorral c. különleges rendezvényre a Lotr Rajongói Klub mindazokat, akik Középfölde világát és annak megszületését szeretnék jobban megismerni. ­­­

A novemberi találkozó résztvevőit filmmeglepetéssel, hazánkban egyedülálló képregénnyel és játékkal kedveskednek. Természetesen a már megszokott szórakozási lehetőségek is várják a látogatókat. Az interaktív élményprogramok mellett, úgy mint a Gyűrű keresése játék, a heraldikai tárlatvezetés, vagy a kvíz- és a tombola játék, tematikus előadásokkal és rövid dokumentumfilmekkel elevenítik fel, hogyan született meg a mindannyiunk által ismert történet.

A klub együttműködő partnere, a Gyűrűk Ura Cosplay Club, kiállításával, jelmezeseivel és látványos fegyverbemutatójával varázsolja elénk Középfölde csodálatos világát. Különleges választékkal készülnek a kirakodóvásár árusai is, akik standjainál a látogatók kedvükre válogathatnak Tolkien világához kapcsolódó ajándéktárgyak közül. A meghívott vendégek között minden alkalommal olyan neves színművészeket köszöntenek, akik hangjukkal feledhetetlenné tették számunkra a filmtrilógia karaktereit. A szinkronizálás folyamatáról beszélgetnek majd velük, és természetesen lehetőséget biztosítanak a közös fotózásra, dedikálásra.

Az érdekességek sorát a klub saját készítésű, Középfölde világába elkalauzoló képregénye nyitja, amelyet a Gyűrűk Ura Cosplay Club jelmezes tagjainak segítségével készítettek el. A képregény történetének főszereplője váratlan események hatására válik egyszerű katonából hőssé, és tetteivel meghatározza a Harmadkor történelmének menetét. Lehetőség lesz csatlakozni a Lotr Rajongói Klubhoz is, amivel számtalan kedvezményt kapnak a tagok, emellett ajándék képregényt vehetnek át az első alkalommal.

Továbbá útjára indítják a Lotr Vándorkupát, amellyel a csapatokba szervezett rajongók próbára tehetik kósza képességeiket, hogy a rendezvények közötti időszakban a szervezők útmutatásai és nyomhagyásainak segítségével Budapest szívében ráleljenek a kincsekre. Zárásképpen bónuszvetítésen tekinthető meg a hazai mozikban be nem mutatott Tolkien című életrajzi film, amellyel megismerhetik J. R. R. Tolkien professzor életét. A film bepillantást enged az írózseni első három évtizedébe, és segítségével megérthetjük, miből épült fel ez a csodálatos világ.

Mikor, hol? 2019. november 17., vasárnap 9:00 órától a Pólus Moziban! A részleteket megtalálod az esemény Facebook-oldalán!