15 izgalmas téma, több mint 315 ezer néző, 41 beszélgetőpartner – 2 éves lett a Funzine TALKS!

2017 októberében a Funzine teljes arculatváltáson esett át, ennek apropóján egy új előadás-sorozatot indítottunk, amit Funzine TALKS névre kereszteltünk. Az elmúlt 15 alkalommal számos izgalmas, fontos, érdekes témáról beszélgettünk 41 meghívott vendégünkkel, a YouTube-videós megtekintésekkel együtt több mint 315 ezer néző előtt. Az első állomáson a Design Hét keretein belül még nem is sejtettük, hogy a negyedik alkalommal megtöltjük teljes telt házzal a közel 500 fős Akvárium NagyHallt. Idén nyáron pedig már nemcsak beltéri beszélgetéseket szerveztünk, hanem a VOLT és a STRAND fesztivál lehetőséget teremtett, hogy szabadtéren, babzsákokban élvezhessék vendégeink a beszélgetéseinket két koncert között.

Fotó: Deák Vera

Az első évben szó esett vállalkozásépítésről, mindenmentes étrendekről, slow-mozgalomról, párkapcsolatokról, szerelemről, szexről, társkeresésről, az internetes adatlopásokról és disztópikus jövőképekről a Black Mirror és A szolgálólány meséjének kapcsán is. 2019-ben pedig tragikus sorsú, magyar írókról és költőkről beszélgettünk, a Trónok harca záróévadának kezdetén a George R. R. Martin univerzuma adta a témánkat, a VOLT fesztiválon megismételtük A szolgálólány meséjés kerekasztalunkat, a STRAND-on azt boncolgattuk, hogy lehet-e a drog egyéjszakás, és egyéjszakás a drogfogyasztás, a Líra Kiadóval karöltve pedig két kamaszoknak szóló önbizalom-fejlesztő könyv köré szerveztünk egy-egy kerekasztalt, a másodikat már a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron.

Az elmúlt két évben őket üdvözölhettünk beszélgetőpartnereink között: Maróy Krisztina, Bencze Blanka, Bánki Beni, Balatoni József „Jocó bácsi”, Zacher Gábor, Kovács Gellért, Riczu Tibor, dr. Tóth Csaba, Mácsai Pál, Ferencz Győző, dr. Szemelyácz János, Kemény Zsófi, Szabó Roland, Szentesi Éva, dr. Skriba Eszter, Hevesi Kriszta, Puzsér Róbert, Pechál Péter, Hercsel Adél, Fenyő Iván, Virág Csaba, prof. dr. Kovács László ezredes, Mérő László, Réz András, Végvári Imre, Meskó Bertalan, Nyáry Krisztián, Keindl Dávid, Krajcsó Nelli, Neer Dorottya, dr. Marky Ádám, Posta Renáta, Jancsa Jani, Gökler Kriszti, Abonyi Orsi, Nagy Zita, Füleki Bálint, Hadnagy Timi, Huszár András, Marton Ancsa, Weiler Peter. Mindenkori moderátorunk pedig szeretett főszerkesztőnk, Krajnyik Cinti.

blank
Fotó: Deák Vera
blank
Fotó: Németh Kriszti
blank
Fotó: Deák Vera

Az alábbi címekre kattintva belekukkanthattok a beszélgetésekbe, melyek közül 12 felkerült a YouTube-csatornánkra, amelyre érdemes feliratkozni.

Jöjjenek időrendben visszafelé az eseményeink

12. Funzine TALKS 2019. június: A szolgálólány meséjének aktualitása napjainkban vol. 2
11. Funzine TALKS 2019. április: Winter Is Here – Minden a Trónok harca-univerzumról
10. Funzine TALKS 2019. február: Tragikus sorsú írók, költők élete
9. Funzine TALKS 2018. december: Mi változott a Nyugattól a kortársig? – Írók, költők, slammerek
8. Funzine TALKS 2018. szeptember: A szolgálólány meséjének aktualitása napjainkban
7. Funzine TALKS 2018. április: Szex párkapcsolat nélkül, párkapcsolat szex nélkül
6. Funzine TALKS 2018. március: Mit tud rólad az internet? Minden, ami felhasználható ellened…
5. Funzine TALKS 2018. február: Disztópikus jövő a Black Mirrorban – Képzelet vagy valóság?
4. Funzine TALKS 2018. január: Párkapcsolatok régen és most. Mi változott a digitális világban?
3. Funzine TALKS 2017. december: Lassíts le te is a slow-mozgalommal!
2. Funzine TALKS 2017. november: Hóbort vagy szükséglet? Paleo, vegán, mindenmentes étrendek
1. Funzine TALKS 2017. október: Vállalkozz stílusosan!

A következő beszélgetésünkre október 28-án kerül sor, Veled, velem vagy velünk van a baj? – Hogyan tehetjük jobbá kapcsolatainkat? címmel, gyertek el, és találkozzunk személyesen!

blank