Facebook-randiapp – Megtudhatod, melyik ismerősöd van titkon odáig érted

A Facebook úgy gondolja, elég információja van rólunk ahhoz, hogy algoritmusai alapján összehozza hasonló érdeklődésű regisztrálóit. A közösségi média óriása magabiztosan versenyre kel a Tinderrel, az Egyesült Államokban már élesítették is a Facebook randiappját. 

A tengerentúlon bevezetett újdonságot egyelőre csak ott lehet használni, és Facebook Datingprofil létrehozásához kötött, így állítólag nem kell attól tartani, hogy  aki nem jelölte be a családi állapotát, annak rövid időn belül szinglik leveleivel telik meg a postafiókja. A regisztrálók be tudják állítani, hogy az ismerőseik, illetve ismerőseik ismerősei alapból ne kerüljenek bele a merítésbe, ezzel próbálja elkerülni a Facebook, hogy kollégákat, főnökünket, vagy például barátaink exeit „ajánlja fel” nekünk a társkereső. A titkos elven működő algoritmus állítólag olyan okos, hogy anélkül megállapítja, hol folytattál tanulmányokat vagy mi a hobbid, hogy azt megadtad volna a profilodban. A készítők nem részletezték a miérteket és hogyanokat.

DE! Érdekességként a „Secret Crush” nevű funkciót is beépítik az applikációba. Ez azt jelenti, hogy a Facebookon, illetve a cég tulajdonában lévő Instagramon 9, számodra több mint szimpatikus ismerősöd (azaz csak olyan emberek, akikkel kölcsönösen követitek egymást/ ismerősök vagytok) profilját megjelölheted anélkül, hogy tudnának róla. Abban az esetben, ha regisztrálnak és ők is ugyanúgy bejelölnek téged, mindketten értesítést kaptok róla. Lehull a lepel a titkos rajongókról, megtudhatod, hogy akin régóta megakadt a szemed, szintúgy odáig van-e irántad.