Hogyan segíthet a reflexológia egészségünk megőrzésében?

Bár a reflexológia az utóbbi években lett egyre elterjedtebb, közel sem újkeletű kezelési forma, már közel 5000 éves múltra tekinthet vissza. Ebben a cikkünkben bemutatjuk nektek, miben is tud segíteni a reflexológia, és bepillantást kaphattok abba is, hogyan zajlik egy ilyen kezelés.

reflexológia

Tulajdonképpen mi is a reflexológia?

A reflexológia egy ujjnyomásos masszázstechnika, amelynek alapfeltevése, hogy talpunk pontjai összeköttetésben állnak belső szerveinkkel. Ezeknek az úgynevezett reflexterületeknek a serkentésével pedig be tudjuk indítani testünkben a gyógyító folyamatokat. A szervezetünk folyamatosan arra törekszik, hogy fenntartsa belső egyensúlyát, a reflexológia pedig pontosan ebben segít. Természetesen a masszázs során fontos szerepet játszik az időfaktor és a páciens fájdalomküszöbének felismerése is, tehát a kezelés mindenképpen szakértő kezeket igényel.

A reflexológia holisztikus módszer

Mit is jelent ez, mitől válik holisztikussá a kezelés? A reflexológia attól különleges, hogy más masszázsokkal ellentétben, amelyek egy-egy testrészre fókuszálnak, ez szervezetünk egészére hatással van. A szervezet általános állapotának javítására irányul, elődleges célja pedig az energiaszint növelése, valamint a betegségek megelőzése.

Milyen jótékony hatásai vannak a reflexológiának?

A kezelés egyik legnagyszerűbb hatása, hogy a stimulált területeken keresztül támogatja a szervezet öngyógyító, önszabályozó képességét. Amellett, hogy beindítja az öngyógyító folyamatainkat, serkenti a keringést, segíti a méreganyagok kiürülését, valamint oldja a test és lelki feszültséget is. Akkor hatásos lehet, ha hormonális problémákkal küzdünk, hiszen a reflexológia a hormontermelő mirigyek működését is szabályozza. Fontos tudnunk, hogy a reflexológia nem orvosi, hanem természetgyógyászati módszer, nem helyettesíti, hanem kiegészítheti az orvosi kezelést.

Hogyan zajlik egy reflexológiai kezelés?

Egy kezelés általában közel egy órát vesz igénybe. A páciensek általában orvosi diagnózissal a kezükben érkeznek, viszont fontos, hogy a reflexológus megismerje a pácienst, ezért először egy állapotfelmérés zajlik. A megfelelő kérdések megválaszolása után a reflexterületek alapos átmasszírozása következik, amely során a tapasztalt masszőr számára sok információ kiderül a szervrendszerek működéséről. Az egyes pontokon fellelhető lerakódások, göbök, a területek érzékenysége, esetleges fájdalma a szervek nem megfelelő működésére utalhat. A kezelés utolsó pontja a kezelési terv felállítása, amely során a páciens egy komplett javaslatot kap az életmódját illetően, különös figyelmet fordítva a táplálkozási, folyadékfogyasztási szokásokra és a rendszeres mozgás bevezetésére. A módszer támogatására gyakran használnak illóolajakat és gyógynövényeket is. A reflexológia tehát egy rendkívül jótékony módszer, ha tapasztalt szakemberre bízzuk a kezelést.

Kipróbálnád a kezelést?

Nálunk jó kezekben leszel, hiszen Novák Adrienn kolléganőnk már 30 éve masszőr, ráadásul természetgyógyász is, így több évtizedes tapasztalata és tudása garantálja, hogy a lehető legjobb kezelést kapod. Választhatsz 25 vagy 50 perces kezelés közül, további masszázsainkról pedig itt tudsz tájékozódni.