Indul a hazánkban is forgatott „The Terror” folytatása

Az AMC-n augusztus 15-én este 23 órakor indul Ridley Scott Terror antológiasorozatának tízrészes második évada, amely a „Terror: Gyalázat” címet kapta, Roosevelt Pearl Harbor utáni beszédére utalva. A történet az internálótáborban élő japán-amerikai közösségben játszódik. George Takei maga is átélte az internálást, ezért nem csak színész, de tanácsadó is a sorozatban.

A Terror: Gyalázat egy olyan történetet mesél el, amiről a világ viszonylag keveset tud: Pearl Harbor bombázása után japán származású amerikaiak százezreit kényszerítették internálótáborokba biztonsági megfontolásból. 1941. december 7-e a gyalázat napjaként vonul be a történelembe – mondta Franklin D. Roosevelt elnök Pearl Harbor megtámadása után, majd február 19-én aláírta a 9066-os számú elnöki rendeletet, amely alapján elkezdődött a japán származásúak táborokba zárása.   

„A saját kormányom börtönzött be, pusztán azért, mert úgy néztünk ki, mint azok, akik megtámadták Pearl Harbort – nyilatkozta a Brutnak emlékeiről George Takei, akit a legtöbben talán a Star Trek Hulujaként vagy aktivistaként ismernek. – A Terror: Gyalázat készítői tanácsadóként számítanak rám, hogy részleteit tekintve is autentikusan ábrázolják a japán-amerikaiak második világháború alatti internálását. Először fordul elő, hogy 10 órát szánnak 10 hét alatt erre a témára és időszakra. A Terror: Gyalázatban az az igazán úttörő, hogy az amerikai történelem egy kevésbé ismert, és még kevésbé megértett történetét meséli el”

„Történetünkhöz hozzátartozik, hogy a bevándorló családokról szól, akik régi hazájukból magukkal hozták Amerikában a hitüket, a tanaikat és a babonáikat.” – árulta el Takei. Az első évadhoz hasonlóan a másodikban is van egy misztikus szál, a trailerből az is kiderül, hogy itt Bakemonónak hívják azt, akinek vagy aminek a közösségben előforduló rejtélyes haláleseteket tulajdonítják.

George Takeit az egykori halászkapitány Yamato-San szerepében látjuk. A főszereplő Chester Nakayamát Derek Mio (Greek, a szövetség; Az Emoji-film), Yukót, a Chester múltjából előkerülő rejtélyes nőt Kiki Sukezane (Lost in Space; Westworld), Luzt, Chester eltitkolt barátnőjét Cristina Rodlo (Miss Bala), Henry Nakayamát, Chester apját Shingo Usami (Farkas; Rendíthetetlen), Asako Nakayamát, Chester anyját Naoko Mori (Everest), Amy-t, a Nakayama család barátját Miki Ishikawa (9-1-1; Ki nevet a végén?) alakítja.

Nem sikerült betölteni a Trónok Harca által hagyott űrt?