Máris otthonra lelt a múlt héten előkerült Malév-reklámtábla

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. terminálja felé vezető úton megkezdődött az új turbókörforgalom előkészítése, és a munkálatok során egy több mint húszéves Malév-reklámtábla is előkerült.

Hamarosan megkezdődik annak a turbókörforgalomnak az építése, amelynek köszönhetően gyorsabbá és egyszerűbbé válik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közúti megközelítése. Az építés előkészítéseként a múlt héten elbontották azt a mintegy 20 tonnás reklámhidat, amely évtizedek óta a terminálra vezető út felett magasodott. A felső reklámréteg eltávolításakor a munkálatot végzők lelepleztek valamit, amire nem számítottak: előtűnt a múlt egy darabja, a hatalmas Malév-reklámtábla!

A hirdetés 1997-ben jelent meg először a monumentális reklámhídon, és azóta is ott lapult a fölé került reklámfelület alatt. A kivitelezők pénteken éjszaka, szigorú biztonsági intézkedések mellett végezték a húsztonnás reklámhíd bontását, amit néhány óra leforgása alatt, zökkenőmentesen sikerült megvalósítani. Ennek részeként leszerelték a 2012-ben megszűnt nemzeti légitársaság hirdetményét is, oly módon, hogy azt sértetlenül megőrizhessék.

A múlt ezen ereklyéjét a Budapest Airport nagy örömmel ajánlotta fel a megújuló Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumnak. A repülőtér-üzemeltető számára kiemelten fontos, hogy a valamikori nemzeti légitársaság emléke fennmaradjon az utókor számára – ehhez pedig nem is lehetne méltóbb helyet találni, mint a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum.

Forrás: bud.hu