Igaz történeten alapul az HBO új, tízrészes minisorozata

A megtörtént eseményeken alapuló A mi fiaink (Our Boys) című tízrészes minisorozat augusztus 13-án, kedden debütál az HBO GO-n. Hagai Levi (Terápia, A viszony), Joseph Cedar és Tawfik Abu-Wael sorozata dupla epizóddal indul, amelyet keddenként követ majd egy-egy újabb rész.

Az Izraelben forgatott A mi fiaink azokon a megtörtént eseményeken alapul, amelyek a gázai háború kitöréséhez vezettek. A sorozat feldolgozza Mohammed Abu Khdeir meggyilkolását, és elmeséli mindazoknak a zsidóknak és araboknak a történetét, akiknek az életét mindörökre megváltoztatták ezek az események.

2014 nyarán a Hamász tagjai elrabolnak és megölnek három zsidó tizenévest. Izrael népe megdöbben, megrendül és haragra gerjed. Két nappal később megtalálják egy kelet-jeruzsálemi palesztin tizenéves összeégett holttestét a város nyugati határánál fekvő erdőben. A következő napokban a Shin Bet titkosszolgálat egyik terrorelhárítással foglalkozó ügynöke nyomozásba fog a gyilkosság ügyében, miközben a lemészárolt tinédzser szülei elindulnak az igazsághoz és vigaszhoz vezető hosszú és fájdalmas úton.

A mi fiaink a Keshet Studios és az HBO koprodukciójában készült, a Movie Plus gyártásában. Alkotók: Hagai Levi, Joseph Cedar és Tawfik Abu-Wael, executive producerek: Hagai Levi, Joseph Cedar, Avi Nir (Keshet Media Group), Alon Shtruzman (Keshet International), Karni Ziv (Keshet Broadcasting), Peter Traugott és Rachel Kaplan (Keshet Studios), Noah Stollman, valamint Michael Lombardo. A nemzetközi forgalmazásért a Keshet International felel.

A széria különlegessége (amellett, hogy realisztikusan mutatja be a valós eseményeket, csak úgy, mint az HBO idei sikersorozata, a Csernobil), hogy eredeti héber és arab nyelveken lesz látható, magyar felirattal. Mivel a nyelv fontos szerepet játszik a történetben, emiatt nem lesz szinkronizálva. A sorozat TV premierje szeptember 5-én lesz az HBO3-on.

Előzetes