Magyar grafikus tervezett plakátot a Stranger Thingsnek
A már elkészült plakátokat a cikkben megtalálod!

Szalay Sándor (The Sonnyfive) grafikus a filmek megszállottja, és tekintve, hogy a 80-as éveknek is hatalmas rajongója, szinte magától értetődő volt, hogy a sorozat indulásakor fanart plakátot készít a Stranger Thingsnek.

A plakát, amit különböző platformokon közkinccsé tett, hihetetlen népszerűségnek örvendett a közösségi médiában. Sőt, hatására Las Vegasból filmes szakemberek keresték meg egy ajánlattal.

Stranger Things plakát az első évadhoz
Az első plakát – The Sonnyfive

A sorozatnak köszönhetően volt már szerencséje dolgozni Timothée Chalamet, Thomas Jane, Danny Trejo, William Fichtner, Gary Busey, Alex Roe és Maika Monroe filmjeinek megjelenésén.

,,3 éve filmet kerestem lefekvéshez. Belebotlottam egy sorozatba, és a leírásban egyből kiszúrtam, hogy 80-as években játszódik. Ennyi elég is volt, hogy belekezdjek. Tátott szájjal habzsoltam a részeket, és az élmény napokig bennem maradt. Még aznap lepörgettem az egész évadot…hajnalig! Aztán gondoltam egyet, és készítettem egy posztert hozzá, mert tudatni akartam mindenkivel, mekkora hatással volt rám. Jött a reggel, az ágyból a telefonomhoz nyúlva vettem észre, hogy valami irdatlan sok értesítés érkezett valamire. A PLAKÁTRA! Kapkodtam a fejem, mint John Travolta. Még aznap kaptam egy levelet Las Vegasból, hogy szeretnének velem dolgozni. „Bocs, mit mondtál?” Ez volt az első nagyobb megkeresésem utána. Eddig 27 filmnek készítettem hivatalos vizuált, főleg amerikai felkérésre. Akkor kezdődött el igazán a Sonnyfive.”

Most ismét rajta a világ szeme; az új évad ismét megihlette, és az elkészített plakátokat különböző oldalakon már több százezren lájkolták (például itt). Ha így halad, talán ő tervezheti a 4. évad plakátját?! Mi szurkolunk neki!

Íme, Sonnyfive legújabb Stranger Things plakátjai!

Ha még több kreatív plakátra vágysz, csekkold a The Sonnyfive Instagram-oldalát ide kattintva!