A FaceApp fiatalító alternatívája miatt került kereszttűzbe egy vlogger

Külsőre húszas évei elején járhat – gondolták az ázsiai vlogger követői mielőtt a „véletlennek” köszönhetően kiderült, egy 58 éves nő áll a Your Highness Qiao Biluo név mögött. A hihetetlen átváltozást egy fiatalító filternek köszönhette.

A megnyugtató, gyógyító hangjáért és a babaarcú szépségekre jellemző megjelenéséért imádott nő több mint 50 000-es rajongótáborra tett szert, akik közül sokan leiratkoztak a csatornájáról, miután fény derült az átverésre. Arról mindenki tudott, hogy filtereket használ a videóiban, arra viszont senki nem számított, hogy valójában kora álcázása áll a háttérben. Végül egy livestream videó buktatta le: rajongói kérlelték, mutassa meg az igazi arcát, erre ő azt reagálta, majd akkor, ha 100.000 yuan értékű ajándékkal árasztják el.

Forrás: Douyu

A hűséges követők, többnyire férfiak, vadul megkezdték kisebb-nagyobb összegek átutalását, míg végül 40.000 yuanra rúgott az összegyűlt pénz. Ekkor valami történhetett a filterrel, állítólag technikai probléma akadt, és egyszer csak lehullt a lehel a valóságról. Mindezek után, bár férfi követői közül rengetegen leiratkoztak a csatornájáról és visszautaltatták a pénzüket, az eset után annyit foglalkozott vele a média (még a BBC is), hogy immár 673.000 ember követi. A nő most azt állítja, éppen ez volt a célja; a hirtelen jött népszerűséget kihasználva CD-t adna ki, és reklámarca lenne különböző termékeknek. Egyelőre nem derült ki, pontosan milyen szoftvert használhatott.