Kultúra minden mennyiségben – Hétvégi programajánló (Július 18-21.)

Budapesten töltöd a hétvégét? Mutatjuk, merre indulj, ha ezúttal a fővárosi fürdők hűsítő medencéi helyett inkább a kultúrában merülnél el. 

Csütörtök (július 18.)

Az Éjszaka Hősei – Premier

Dér Asia és Domokos Balázs különleges dokumentumsorozata azokra az emberekre fókuszál, akik estéről estére gondoskodnak róla, hogy a budapesti éjszakák felhőtlenül teljenek a bulizni vágyók számára. A filmvetítés 19 órakor kezdődik a Toldi Moziban, az alkotás megtekintése után pedig izgalmas kerekasztal-beszélgetést szerveznek a film szereplőivel és készítőivel. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

Macskafogó / Orczy Summer Chill

Minden idők egyik legjobb magyar rajzfilmjét tűzi műsorára csütörtök este az Orczy-kertben berendezkedett ideiglenes ingyenes kertmozi, mely az Orczy Summer Chill fesztivál programsorozat részeként hamisítatlan piknik hangulatot ígér a kilátogatóknak.

VIII. Nemzetközi Gitárest a Füvészkertben

A vicces anekdotáival elhíresült osztrák Markus Schlesinger ad koncertet július 18-án Budapesten, a VIII. Nemzetközi Gitárest keretében. A művész az ún. „fingerstyle gitárzene” legismertebb képviselőjeként saját dalok mellett népszerű jazz és blues slágerek feldolgozásaival is megörvendezteti közönségét. Műsora után dr. Orlóci László, a Füvészkert igazgatója exkluzív történeti sétát vezet a program helyszínéül szolgáló intézményben.

Corona: Lachegyi Máté – Uldis Vītols – Clemens Lotz (HU/LV/DE)

Lachegyi Máté, Uldis Vitols és Clemens Lotz hármasából minden koncert alkalmával egy negyedik elem, a páratlan hangzású Corona trió születik meg. A XX. század első felének zenéjét is megidéző, valódi jazzkoncertet nem érdemes kihagyni!

blank

Péntek (július 19.)

Bagossy Brothers Company, Vendég: Blahalouisiana – Budapest Park

A gyergyószentmiklósi – dalaiban alternatív popot és folkot vegyítő – Bagossy Brothers Company ad nagyszabású koncertet péntek este a Budapest Parkban. Az idén megjelent, Veled utazom című nagylemez dalai mellett bizonyára a korábbi évek nagy slágerei is elhangzanak majd. Előzenekarként a Blahalousiana lép színpadra. Jegyvásárlásért kattints ide!

Mindenki tudja / Todos lo saben

A kétszeres Oscar-díjas Asghar Farhadi eddigi legnagyobb költségvetésű filmjét tekinthetik meg az érdeklődők július 19-én 19 órától a Bem moziban. A Mindenki tudja főszereplői az aranyszobrocskával szintén kitüntetett Penelopé Cruz és Javier Bardem, valamint az Eszeveszett mesék című argentin kultuszfilmből is ismerős Ricardo Darín.

Éjszakai elemlámpás barangolás csokikóstolóval

Budapest éjszakai fényeiben gyönyörködhetünk a környező hegyeket érintő 4,5 km-es páratlan túrán, mely évről évre nagy sikerrel kerül megrendezésre. A körülbelül 2 órát igénylő séta 20:30-kor indul a Szépjuhászné elől, és barlangokat, illetve kilátót is érint a Budai-hegységben. A megfelelő energiaszintről a programba ékelt csokikóstoló gondoskodik.

blank

ŽAGAR Live ▩ Kobuci Kert ▩

A Zságer Balázs vezette Žagar formáció legújabb Woods, Spirits & Sorcery című albumát mutatja be a Kobuci Kertben ezen a hétvégén. A csapatot a színpadon vendégművészek is kísérik: jön a nyugat-afrikai ütőhangszereken játszó Gozlán Fatima, és a nigériai énekesnő Bukky is.

Szombat (július 20.)

Punnany Massif Szülinap, vendég: Bermuda – Budapest Park

16. születésnapját is a Budapest Parkban ünnepli hazánk egyik legnépszerűbb fesztiválzenekara, a Punnany Massif. A régi, jól ismert bulihimnuszok mellett vadonatúj dalok is felcsendülnek majd a koncerten, vendégként pedig a Bermuda varázsol szuper hangulatot a szombat estéhez.  Jegyvásárlás itt!

blank

Vilde Frang, Alina Ibragimova

Irodalom és zene páratlan fúziója elevenedik meg a Fesztiválakadémia rendezvénysorozat nyitókoncertjén. Az estén elhangzik Rebel balettszvitje, a Káosz; Vivaldi klasszikusa, A négy évszak, valamint Schubert és Alan Ridout egy-egy alkotását is élvezhetjük. A narrációról többek között Tompos Kátya és Vecsei H. Miklós színművészek gondoskodnak.

blank

Kutyás Piknik – Kutyás Találkozó, Vásár,Zuglói Wash&Vau szülinap

Egész napos bulira invitál minden kutyát és gazdit a Kutyás Piknik a Dürer Kertben. A programkínálatban szerepel kutyás kvíz, kutyamasszázs, tombola, evőverseny, sőt még kutya-gazdi fotózás is. A helyszínen örökbefogadásra is van lehetőség, sőt állatvédő szervezetek és a kutyatartás elengedhetetlen kellékeit forgalmazó vállalatok is állítanak majd fel standokat.

blank

Napfelkelte Napüdvözlet Flashmob

A jóga szerelmesei különleges napüdvözleten vehetnek részt a Gellért-hegyen szombat hajnalban. Sportolj a felkelő nap fényében és töltődj fel energiával te is!

blank

Vasárnap (július 21.)

ZAZ, vendég: Boggie – Budapest Park

Napjaink egyik legnépszerűbb francia énekesnője, ZAZ három évvel ezelőtti Budapest Parkos koncertje után visszatér a fővárosba, hogy bemutassa tavaly novemberben megjelent legújabb albumának anyagát a magyar közönségnek. Az estén sztárvendégként Boggie is fellép.

Rysanov, Tomter, Gallardo

Vasárnapra is jut izgalmas komolyzenei koncert a Fesztiválakadémián! Az Artisjus-, illetve Junior Prima-díjjal kitüntetett Balogh Máté Brahms op. 114-es a-moll triójához írt bevezető művet, mely július 21-én debütál majd a Zeneakadémián.

blank

Közösségi utcavacsora a Bródyban

Fantasztikus közösségi kezdeményezésnek lehetünk részesei az építkezés miatt hamarosan lezárásra kerülő Bródy Sándor utcán. A területen ugyanis utcavacsorát rendeznek, melyhez bárki csatlakozhat, aki szívesen töltene el egy hangulatos nyári estét a csillagos ég alatt Budapest közepén. A szervezők egy receptfalat is felállítanak majd, melyre bárki feltűzheti kedvenc fogásának jól bevált elkészítési módját.

blank

Valami swing | hot jazz & cool swing @Szabadság híd +afterJAM

A lezárt Szabadság híd ezen a hétvégén is szuper programok színhelye lesz. Július 21-én, vasárnap a Valami swing névre hallgató formáció gondoskodik a dallamokról. A csapat 3 évvel ezelőtt több ezer embernek rendezett „gerilla-swingbulit” a helyszínen, így 2019-ben is életre szóló élményre számíthatunk tőlük. A koncert utáni afterparty helyszíne pedig a hídtól pár lépésre fekvő BÉLA lesz.