Mire számíthatunk a részleges holdfogyatkozáson kívül?
Mutatjuk mikor, mit fogunk látni ebben a hónapban!

Észak-Amerikán kívül szinte a világ minden pontjáról észlelhető lesz a 2019. július 16-i részleges holdfogyatkozás, amelyet 20.30-tól élő videós közvetítésen is követhetünk. Magyarországon várhatóan este 10 óra körül kezdődik a csillagászati esemény, és csaknem 3 órán át fog tartani.

Ebben a hónapban nem ez lesz az egyetlen égi látványosság. A Magyar Csillagászati Egyesület honlapja szerint júliusban észlelhető a Cygnus csillagkép legszebb, legnagyszerűbb látnivalója, a Fátyol-köd, és a hónap közepétől augusztus végéig számíthatunk a Perseidák hullócsillagaira is.

holdfogyatkozás 2019

A National Geographic oldalán barangolva kiderül az olvasó számára, hogy júliusban felettünk jár a Nemzetközi Űrállomás, és mivel 20-án Bajkonurból 3 fős legénység indul az ISS fedélzetére, akár az is előfordulhat, hogy a dokkolás előtt magát az űrhajót is láthatják a megfelelő eszközzel rendelkező szemfülesek. Az űrállomás pontos átvonulási idejét lakóhelyedre szűrve ide kattintva találod.

Visszatérve az esti holdfogyatkozásra: ha a monitoron keresztül csodálnád meg, pontosan mi történik, több ország nagy hatótávolságú teleszkópjának, na meg az élő közvetítéseknek hála nem maradsz le semmiről! Kattints ide!