Ha letehetetlen történelmi krimire vadászol, EZ a neked való könyv!

Cserhalmi Dániel Csengőfrász c. első krimije ugyan a képzelet szüleménye, a történelmi hitelesség érdekében évekig tartó előkészítési folyamat előzte meg kiadását.

A szerző 2014-ben kezdte el a könyv megírásához szükséges kutatást, amelyben az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága is közreműködött. Az 1950-es évek Rákosi-korszakának politikai rendőrségének időszakába repít: a koncepcionális nyomozások, koholt vádak, a kegyetlen vallatások és a besúgó-hálózatok szövevényes világába, ahol senki sem lehet biztonságban.

Olyan korszakban találja magát az olvasó, ahol minden elejtett szó jelentése felértékelődik, és ha egyszer értünk jönnek az éjszaka közepén csengető hatóságok, búcsút mondhatunk mindennek és mindenkinek. Az Államvédelmi Hatóság pincéjében brutális kihallgatások zajlanak, de mindezek ellenére a halál árnyékában az ellenállók titkos megbeszéléseket folytatnak. Igaz történeteken alapuló, izgalmasan kibontakozó történet részeseivé válhatunk.

A Csengőfrász az Atlantic Press Kiadó gondozásában jelent meg

Folyt. köv. hamarosan!