A tavasz egyik legizgalmasabb ünnepe: Cinco de Mayo

Vedd fel kedvenc tánccipődet, és ünnepelj az Iguanaval Európa legnagyobb Cinco de Mayo buliján! A tradíció 1998 óta tart, idén 22. alkalommal hozza el Budapestre az Iguana ezt az igazi mexikói-amerikai ünnepet.

A Cinco de Mayo régóta közkedvelt ünnep az amerikai bárokban és éttermekben, de érdekes módon Mexikóban kevésbé. A Cinco de Mayo „május 5-ét” jelent magyarul és arra a május 5-ei csatára utal, amit 1862-ben vívtak a mexikóiak a megszálló francia csapatokkal szemben. Ignacio Zaragoza tábornak vezetése alatt, a mexikói hadsereg váratlanul legyőzte a franciákat, megalapozva a Mexikói függetlenségi háború sikerességét öt évvel később. Sokan össze is keverik a Mexikói Függetlenségi Napot (ami szeptember 16-án van) a Cinco de Mayoval, miközben a Cinco de Mayo igazából a mexikói-amerikai kultúra ünnepe az Egyesült Amerikában.

Az Iguana első Cinco de Mayo fesztiválját húsz éve rendezte, 1988-ban egy-két kinti asztallal és élő zenével. Az évek során, Európa legnagyobb Cinco de Mayo ünnepévé nőtte ki magát, ahol az utcai mulatság meghódítja a Zoltán utcát (a Szabadság tér közelében), élő koncertekkel, kültéri grillel, taco bárral és gyerekeknek való játszóházzal. Miután az elő zenés események véget érnek este 9-kor, az Iguana Dj-je veszi át a lemezek pörgetését egészen hajnalig.

A Cinco de Mayo időközben a magyarok és a külföldiek szeretett találkozóhelyévé is vált. Rengetegen utaznak a világ minden végéből, hogy régi barátokkal találkozzanak, margaritát szürcsölve, és tacot eszegetve az Iguana hangulatos sátrai alatt.

A buli délután 3-kor kezdődik május 4-én, a családokat gyereksarok is várja délután 6-ig. Este 9-ig élvezhetünk majd élőzenét, a kinti bárpultnál pedig hideg sörök, finom koktélok, és az Iguana védjegye: frozen margarita kaphatók. Ott találkozunk!