Michael Flately világhírű táncdarabja újra Magyarországon

2019 nyarán Magyarországon is folytatódik a világ legnépszerűbb tánc-show-jának, a Lord of the Dance-nek a sikersorozata. Az ír rendező és táncművész, Michael Flatley által koreografált produkció néhány éve teljes felújításon esett át. A Dangerous Games című új előadást európai turnéjuk kertében, 2019. június 26-án Szegeden, 27-én Szombathelyen, 28-án Budapesten a Tüskecsarnokban és 29-én a Tokaj Fesztiválkatlanban láthatják az ír tánc és muzsika szerelmesei.

A show valójában egy, az ír folklór alapjaira épülő történet, a jó és a gonosz klasszikus meséje. Az események kibontakozása során a Kis Lélek segít a Lordnak, a Tánc Urának megvédeni a jó embereket Don Dorcha, a Sötét Nagyúr és serege ellen, miközben a nézők lehengerlő ízelítőt kapnak az ír és a kelta tánc mágiájából.

A lélegzetelállító, új táncokat korszerű vizuális-, 3D- és fénytechnikával ötvözik, az új hangzásnak és a látványos kosztümöknek köszönhetően pedig egy igazán látványos és sodró lendületű előadás jött létre.

Az előadásban három magyar táncos is szerepel Papp-Krén Andrea, Krén András, Papp Zoltán , akik évek óta tagjai és szólótáncosai a társulatnak. Váltott szereposztásban ugyan, de Andreát Morrighan (a csábító nő), Andrást a Lord (a Tánc Ura), Zoltánt Don Dorcha (a Sötét Nagyúr) szerepében láthatja majd a hazai közönség.

A színpadtól visszavonult Michael Flatley maga már nem szerepel a produkcióban, de egy rövid videójelenetben az elején, és a 3D-s másaként a fináléban virtuálisan ő is része lesz a show-nak.

Fun fact

Michael Flatley több egyéni kategóriában is beírta magát a Guinness Rekordok Könyvébe – mint a Legjobban fizetett táncos, a Legmagasabb összegre biztosított lábak (40.000.000$), vagy a Világ Leggyorsabb lába – (35 „tap”, azaz talajhoz érintés másodpercenként).

Egy korábbi előadás, még Michael Flatleyvel a címszerepben:

A magyarországi turné állomásai:

  1. június 26. (szerda), 19.00 – Szeged, Városi Sportcsarnok
  2. június 27. (csütörtök), 19.00 – Szombathely, Arena Savaria
  3. június 28. (péntek), 20.00 – Budapest, Tüskecsarnok
  4. június 29. (szombat), 20.30 – Tokaj, Fesztiválkatlan

Jegyek: https://flatley-lord-of-the-dance-2019–dangerous-games.broadway.hu/