A Funzine TALKS is ott lesz a VOLT Fesztiválon!

A Telekom VOLTon – a zene mellett – mindig fontos szerepet kaptak az olyan nappali programok is, melyek során a fesztiválozók „lejjebb áshattak a lelkük bugyraiban”, részesei lehettek ismert zenészekkel való beszélgetéseknek vagy éppen ismereteket szerezhettek a környezetvédelemről.

Ezúttal azonban minden eddiginél szélesebb kínálattal, a színházat és az irodalmat is felölelő nem zenei programsorral várnak mindenkit. Itt lesz – mások mellett – Hevesi Kriszta és Zacher Gábor, Csernus Imre, Fábry Sándor, Janklovics Péter, a Táp színház és bemutatkozik a Szépírók társasága is.

A Telekom VOLT Fesztivál idén igen erős lineuppal készül. Kiemelt fesztivál koncertet ad a Black Eyed Peas, fellép a Cypress Hill, a Papa Roach, a Slipknot, visszatér Slash és a Parov Stelar, de itt ünnepli 30. születésnapját a Tankcsapda és jubileumi, 15 éves show-val készül a Halott Pénz is. Ám nem csak a zene miatt érdemes elindulni a VOLT-ra. Az esti koncertek mellett napközben izgalmas előadások tucatja várja a fesztiválozókat, újszerű színházi darabok, érdekes emberek, inspiráló témák és ezekhez kapcsolódó hírességek társaságában.

A zenén túl

A buliból felébredve déltől Detox Jógával frissítik a fesztiválozókat. A dinamikus detox jóga mozdulatai hatékonyan segítik elő testünk természetes tisztító folyamatait, visszarepítve mindenkit régi önmagához, legyűrve az előző este fáradalmait. Ha pedig már mindenki friss és energikus, jöhetnek a lélekfeltáró, szakmai és inspiráló beszélgetések. A Majdnem Híres Rocksuli idén is zeneipari beszélgetésekkel készül, ismert zenészek, zeneipari szereplők társaságában. A vállalkozószelleműek a FesztiQuizen mérettethetik meg magukat.

Újabb nappali programhelyszínnel is bővül a fesztivál. Fábry Sándor 80 nap alatt a Föld körül című műsorával támadja meg a nevető izmokat, mely során Jules Verne hőseihez hasonlóan, a lehető legkalandosabb úton fedezi fel a világot; a szekrény tetején, a szennyesládán túl, autóstoppal, mentőautóval és Cadillac-kel, Sanyikaként, Sándorként, Söndörként végül pedig Satya báként járja az útját. Ezen a helyszínen hallhatjuk majd Csernus Imrét és egy éles műfaji váltással a kiváló Janklovics Pétert is.

Egy különös utazásra visz el a TÁP színház Virtuális valóság darabja, melyben a modern technika helyett a nézők a színészek irányításával a saját képzeletük ismeretlen vidékeire utaznak el, bolygókon, történelmi korokon és időn át. Egy biztos, az utazás végén egy egészen más világba érkezünk majd, mint ahonnan elindultunk… Az új helyszínen mutatkozik be a Szépírók Társasága is, ami a fesztivál új, irodalmi műsorsávja. Itt minden nap egy hívószó mentén kötnek össze egy írót és egy slammert.

A Highlights of Hungary minden évben összegyűjti az adott év leginspirálóbb történeteit, példaértékű teljesítményeit. A délutáni beszélgetések során 2018 legmotiválóbb történeteit ismerhetjük meg. Itt lesz a Talpalatnyi Történetek szerzője, és a csomagolásmentes Ligeti Bolt vezetője. A Filmek múltja és jövője kapcsán a Ruben Brandt producere és Köbli Norbert, filmrendező kerülnek fókuszba. Szó lesz arról, miként lehet civil katalizátorként támogatni egy-egy jó ügyet. Emellett olyan értékteremtő közösségek sikersztoriját is megismerhetjük, mint a Poket.

A késő délutáni sávban a lélekhez, önismerethez, társadalmunk mindennapi problémáihoz kerülhetünk közelebb a beszélgetések során. Szó lesz Az önismeret és önbecsülés szerepéről párkapcsolatokban – ebben Kiss Nemes Veronika pszichológus lesz segítségünkre -, míg Hevesi Kriszta és Zacher Gábor kerekasztalbeszélgetésén a Digitális függőségeink és mindezek párkapcsolatokra gyakorolt hatása lesz a téma. A Mindset beszélgetésén A lehetőségek illúziójának korát járják körbe, de ami miatt a legjobban izgulunk:

a Funzine TALKS is meghívást kapott! Vendégeinkkel A szolgálólány meséjének aktualitását fogjuk boncolgatni. (Részletek hamarosan!)

A Telekom VOLT nem zenei programjai folyamatosan bővülnek, a részletekért kövesd a fesztivál honlapját!