Íme egy jövedelmező hobbi: Így legyél sikeres utazóblogger!

Szeretnél utazóblogot indítani? Hogy könnyen induljon a tervezés és ne kelljen nehézségekkel szembenézned már a kezdetekkor, olvasd el tippjeinket!

Branding, avagy a blogod elnevezése

Mivel lényegében az énmárkád felépítéséről van szó, megérdemli a projekt, hogy elég időt szánj az ötletelésre. Választásod legyen egyedi, kreatív, nem túl bonyolult és hosszabb távon használható. Ne feledd: ha az adott elnevezésben egy aktuális élethelyzetre utalsz, vagy leszűkített határokon belül fogalmazol, lehetséges, hogy rövid időn belül szükségesnek fogod érezni a változtatást.

A posztok lelke: minőségi fotók

Nincs profi fotós felszerelésed? Kezdetben nem nagy probléma, hiszen egy jó okostelefonnal már menő képeket lehet lőni. Ráadásul alap képszerkesztési ismeretekkel simán elboldogulsz az olyan ingyenes online szerkesztőprogramokkal, mint amilyen a BeFunky. Megéri elbíbelődni vele, mert az eredmény még tökéletesebb lesz, csak jól járhatsz. Természetesen hosszú távon előnyös beszerezni egy alkalmas(abb) kamerát és kicsit képezni magad; vásárlás előtt feltétlenül fusd át a Matthew Karsten nevű sikeres utazóblogger tippjeit.

Út a tökéletes stílushoz

Mint minden más, idővel ez is kialakul. Tekintsd elsődleges célodnak, hogy olvasóid számára nyilvánvaló legyen a bejegyzéseid üzenete. Légy következetes, fogalmazz egyértelműen, közölj pontos adatokat, add önmagad! A blogod követői számára akkor lesz értékes tartalom az írásod, ha nem érzik erőltetettnek, könnyen értelmezni tudják és hasznos információkat találnak benne. Nem tudod, hogyan találd meg a hangod? Klikk ide egy 10-lépéses gyakorlatért!

blank

Ami nélkül nem megy…

Az egyik leggyakrabban feltett kérdés, hogy elég-e kizárólag a közösségi média csatornáira építve blogolni, saját weboldal nélkül? A válasz: nem, hiszen sem a Facebook, sem az Instagram felett nem rendelkezel, mi lesz veled, ha egyik napról a másikra eltűnnek a Föld színéről? Szükséged van egy felületre, amit könnyen irányítasz, ahol biztonságban vannak az általad készített tartalmak.

blank

Ebből a szempontból remek választás például a Forpsi WP Ready szolgáltatása, ami a WordPress, azaz a jelenleg legnépszerűbb tartalomkezelő felületén biztosít domain nevet és webtárhelyet. Megkönnyíti a dolgod, mert minden alapbeállítást elvégez helyetted. Az interneten elérhető tutoriáloknak hála gond nélkül, rövid időn belül elkészítheted a blogod, akár kezdőként is, és csak minimális ráfordításra van szükséged. Simán megér egy kis befektetést, hogy a legtöbbet hozhasd ki az ötleteidből.

blank

A cikk inspirációjáért köszönet a Forpsi.hu-nak!