Téli programok a Balaton déli partján

Nyáron ingyenes strandjai és Siófok éjszakai nyüzsgése miatt szeretjük a Balaton déli partját, ám a főszezonon túl sem áll meg itt az élet. Bizonyításképp 8 programot ajánlunk, amely a téli/tavaszi szezonban is legalább annyira izgalmas, mint nyáron.

A déli part legnagyobb piaca Fonyódon található. A város központjában található piacon a friss zöldségen és gyümölcsön kívül különböző ipar- és népművészeti termékek és dísztárgyak is megvásárolhatóak. A piacozás után érdemes felkeresni a kikötőt és végigsétálni a mólón, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Balatonra.

Balatonlelle határában található az a csodás kis kápolna, melyet a szőlősgazdák védőszentjének, Szent Donát tiszteletére emeltek. A barokk kápolna a Dél-Balaton egyik legcsodásabb építészeti remeke.

A festői szépségű, nyugodt környezetben található Légli Major tökéletes szálláshelyszín. A majorból elindulva nagyokat túrázhatunk a környéken, de akár kerámiát is készíthetünk és a borkóstolás öröméről sem kell lemondanunk.

Amennyiben megéheznél, a siófoki Öreg Halász Vendéglőt ajánljuk, ahol tradicionális magyar ételek vannak a terítéken, azon belül is a halas ételeké a főszerep.

Az 1912-ben épült siófoki torony tetejéről csodálatos, 360 fokos kilátás nyílik a balatoni tájra. Ha pedig nemcsak eláll a lélegzeted, de meg is szomjazol a gyönyörű panorámától, a Víztorony kávézójában isteni kávékülönlegességekkel várnak, az Oxygénbárban pedig megtapasztalhatod, milyen érzés a 95%-osan tiszta levegőbe szagolni.

Fotó: Végh Sándor, Flickr

Ugyancsak fantasztikus látványban lesz részed, ha megmászod a balatonboglári Gömbkilátót, melynek különleges alakját már messziről ki lehet szúrni. Ha sötétedés után látogatod meg a helyet, még csodálatosabb látvány tárul a szemed elé.

A balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpont 70 méter magas tornyából is remek kilátás nyílik, de ami ebben az esetben ennél is fontosabb, az a látogatóközpont kiállítása, melynek köszönhetően mindent megtudhatsz a magyar tenger hajózási történetéről.

Ha kulturális programra vágysz, keresd fel a József Attila Emlékházat. A költő Balatonszárszón hunyt el, ezért a település házat emelt a tiszteletére, mely József Attila utolsó éveinek állít emléket.