Így találhat munkát az Y generáció

Ha 1980 után születtél, akkor az Y nemzedék tagja vagy. Az Y generáció szülötteit a felpörgetett életvitel, az információvágy és a szoros kötődés a számítástechnikai eszközökhöz jellemzi. Könnyen nyitnak az új dolgok felé és szívesen osztják meg a véleményüket. Az Y Generáció Iskolaszövetkezet feladatának tekinti, hogy olyan munkát találjanak neked, ami igazán hozzád illik. Ismerik az Y generáció előnyeit és nehézségeit is. Így próbálják meg a lehető legjobb állásokat kínálni. Őket kérdeztük a legfontosabb tudnivalókról.

Y generáció

Hogyan válhat egy diák az Y Generáció Iskolaszövetkezet tagjává? Ez milyen előnyökkel jár?

Ehhez nappali tagozatos hallgatói jogviszonyra van szükség. Minden tagnak ki kell töltenie a szükséges dokumentumokat. Gyakorlati haszna a tagságnak, hogy könnyebben és gyorsabban tudnak munkához jutni.

Milyen típusú munkákat kínál az Y Generáció?

Palettánkon szinte minden a „felnőtt” munkavállalóknak is biztosítható munka megtalálható. Az egyszerű kisegítői-bolti munkáktól kezdve a komoly szakmai felkészültséget igénylő pozíciókig. (A kínált álláslehetőségek teljes listáját ITT találod!)

Y generáció

Milyen feltételei vannak a munkavállalásnak?

A nappali tagozatos hallgatói jogviszony, az érvényes egészségügyi kiskönyv, munkakörtől függően, esetenként a 18. betöltött életkor.

Hány éves kortól vállalhat munkát egy diák?

16 éve kortól foglalkoztatunk diákokat.

Ha egy diák jelentkezik egy munkára, biztosan felveszik, vagy további interjúk várnak rá?

Pozíciótól függ. A komolyabb szakmai pozíciók esetén, már a Szövetkezetünknél is interjúztatni szoktuk a jelölteket. Emellett természetesen vannak, olyan egyszerűbb pozíciók melyeknél csak formális elbeszélgetést tartunk a diákkal a munkavállalás előtt.

Nagyságrendileg milyen fizetést kaphatnak a tanulók diákmunkáért?

Nagyjából nettó 850 Ft-os órabértől kezdődnek a lehetőségek. Komolyabb felkészültséget igénylő pozíciók esetében akár a nettó 1200-1600 Ft-os fizetés is előfordult már. Természetesen, minél több mindenhez kell értenie egy diáknak, annál magasabb órabért kaphat a munkájáért.

Y generáció

Van adózási kötelezettségük a diákoknak a diákmunkával megkeresett összeg után?

Szövetkeztünk a diákok részére befizeti az adót, viszont ettől függetlenül adóbevallást kell készíteniük.

Létezik bármilyen szabályozás, hogy maximum mennyit dolgozhat egy diák?

Hivatalosan 16-18 év között heti 40 órában van maximalizálva a munkaidejük, napi 12 óra pihenőidő mellett. 18 év felett, hivatalosan 91 órát dolgozhatnak hetente.

További információkért és a munkalehetőségekért látogass el az Y Generáció Iskolaszövetkezet honlapjára vagy Facebook-oldalára!