Budapest legjobb indiai éttermei nem csak kulináris kalandoroknak

A főváros gasztronómiai színterén szinte minden nemzet képviselteti magát, így természetesen az indiai konyhaművészet iránt érdeklődők sem maradnak hoppon. Az izgalmas ízkalandra Budapest több remek éttermében benevezhetsz, rögtön 5 tippünk is van számodra!

Shalimar Indiai Étterem

Kedves, figyelmes kiszolgálásra és isteni mango lassira számíthat, aki a Dob utcai Shalimar étteremben foglal asztalt. Megkóstolhatod náluk az indiai/pakisztáni konyha legnépszerűbb fogásait, amelyek a város méltán leghíresebb ízeivel kecsegtetnek. Ahogyan ők fogalmaznak: indiai muglai konyha mesterfokon. Nevezz be egy egzotikus ízutazásra a hét bármely napján 11.30-tól 23.00 óráig!

Fb/shalimaretterem

Maharaja

Magyarország egyik legautentikusabb, és egyben első indiai éttermének neve egzotikus és izgalmas ételeket sejtet, nem ok nélkül. A Maharaja tulajdonosa már több évtizede gasztronómiával foglalkozik, Budapesten 1994 óta vannak jelen. A Jham család vezette étterem egzotikus étekműhely a budapesti gasztro-rengetegben, érdekes fogásaikat a legjobb indiai mesterszakácsok készítik. Foglalj asztalt, vagy rendelj telefonon!

Fb/maharajaindiaietterem

Tandoori Indiai Étterem

A nagykörúton lévő Tandoorit is bátran ajánljuk az Indai ízeire éhezőknek. Az étterem a keleti ország különböző tájegységeinek tradicionális ételeit mutatja be úgy, hogy közben észrevétlenül függőséget okoz. Egytől egyig hamisítatlan indai fogások: előételek, főételek, köretek és desszertek speciális egyvelege várja a hozzájuk látogatókat. Kóstolj bele India különleges ízeibe, irány a Tandoori! Asztalfoglalás: itt!

blank
Haveli

A Szinyei Merse utcában megtalálható Haveli szintén a remek indiai éttermek budapesti táborát erősíti. Tradicionális indiai ételkülönlegességeket kínálnak, melyeket mesterszakácsok készítenek el. Eredeti ízek, fűszerek, tálalás… A hangulatos étteremben a heti ajánlatok mellett saláták, desszertek és rengeteg különböző indiai házikenyér kapott helyet az étlapon. A Haveli bőséges választékában te is találsz neked való finomságot.

blank

Fb/HaveliBudapest

Indigo

Autentikus indiai ízekkel Budán és Pesten egyaránt kényeztetheted kalandra vágyó ízlelőbimbóidat, hiszen az Indigo indiai étterem a Duna mindkét oldalán rendelkezik egy-egy egységgel. A hamisítatlan indiai hangulat már abban a pillanatban elkap, amikor átléped a küszöböt. Szakácsaik India északi részéről származnak, tehát kétség sem férhet hozzá, hogy a hazai ételhez szokott gyomor valódi indiai különlegességekkel találkozhat. A lenyűgöző berendezés és dekoráció már csak hab a tortán. Az asztalfoglalás itt is erősen ajánlott!

blank
Fb/IndigoIndiaiEtteremBudapest

+1: 827 Kitchen

Bár a Funzine szerkesztőségétől kőhajításnyira megnyitott 827 Kitchen nem nevezhető hagyományos értelemben vett indiai étteremnek, koncepcióját az indiai spirituális vezető, Sri Chinmoy inspirálta, ezért került válogatásunkba. A belső békét itt nem a meditáción át érheted el, hanem a minőségi, egészséges ételek elfogyasztása után. A svédasztalos típusú étteremben rengeteg ízletes, magyaros és nemzetközi ihletésű vegán fogás megtalálható, amelyek között vegán hamburger és epres sajttorta is van.

blank