Kedvenc DIY maszkjaink, amelyek tényleg működnek!

Profi kozmetikusok keze alatt szépülni mindig maga a felüdülés, de kevés földi halandónak adatik meg, hogy hetente eljusson egy-egy bőr-tuningoló kezelésre. Mivel gyakran kell a saját praktikáinkra hagyatkoznunk, jó pár házi arcpakolás letesztelésén vagyunk túl. Három csodás, egyszerűen elkészíthető kencét ajánlunk, amelyekkel kiegészítheted a heti arcápolási rutinod!

#1 Méregtelenítés aktívszenes arcpakolással

Széntabletta, méz, őrölt kávé, joghurt: csupán ez a négy hozzávaló szükséges a csodatévő méregtelenítő maszkhoz. Törj össze alaposan egy széntablettát, keverj hozzá egy-egy teáskanál mézet és natúr joghurtot, valamint kevés őrölt kávét, majd vízzel hígítsd megfelelő, nem túl hív állagúra,és már kész is! Kend fel vékony rétegben, várd meg amíg megszárad (maximum 15-20 perc), és mosd le. A szén tökéletes fegyver az akné ellen, ráadásul remek pórustisztító. A méz antibakteriális, tápláló hatásának és a krémes joghurtnak hála bőröd puhává válik, a kávéőrlemény pedig segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől.

#2 Ránctalanítás, tonizálás és hidratálás uborkával

Kockázz fel fél uborkát, majd turmixold össze két evőkanál aloe vera géllel, másfél teáskanál friss citromlével és ugyanennyi rózsavízzel. Kevés mézzel is felturbózhatod. (Aloe vera gélt és rózsavizet beszerezhetsz a legtöbb drogériában, de akár online is meg tudod rendelni különféle bio- és natúr kozmetikumra specializálódott webáruházból.) Megtisztított arcra és nyakra vidd fel a kapott egyveleget, és körülbelül 20 percig hagyd fenn, akár minden nap. Amellett, hogy a rózsavíznek hála azonnal érezni fogod frissítő hatását, néhány hét múlva látványosan feszesebb lesz a bőröd. Az eredményhez a citrom C-vitamin tartalma, az aloe vera hidratáló és fertőtlenítő hatása, valamint az uborka pórusösszehúzó képessége egyaránt hozzájárul.

#3 Barnacukor + kókuszolaj = bőrtápláló hámlasztó

Két-két evőkanál barnacukor és kókuszolaj összekeverésével remek fizikai hámlasztót dobhatsz össze, sőt, a cukor glikolsav tartalmának hála kémiai hámlasztóként is ráerősít a kence hatására. A maszk használata után ragyogó és puha lesz a bőröd, hiszen az antibakteriális kókuszolaj gondoskodik róla, hogy a radírozás után ne maradjon száraz érzés. Arra viszont fontos odafigyelned, hogy a körkörös mozdulatokkal felvitt pakolás kiválthat némi reakciót, esetleg kivörösödhet az arcod tőle, ezért 10 perc után ajánlott lemosni. A hámlasztás okozta enyhe vörösödés hamar elmúlik, és felfrissült, üde arcbőrt hagy maga után.