Isteni halélmények a Bubba’s éttermeiben

A tengeri herkentyűk és halételek iránti szenvedélyünknek tenger híján is hódolhatunk, például Bubba kapitány két remek budapesti grilléttermében. Most a Papnövelde utcai egységet vetettük tesztelés alá, hogy étvágygerjesztő tapasztalatainkat megoszthassuk veletek!

A mindig vidám képzeletbeli tengerész, Bubba kapitány – aki Forrest Gump rákhalász barátja után kapta a nevét – felelős a város halkedvelői éhségének csillapításáért, és a rőtszakállú világjáró remekül teszi a dolgát. A magyaros ételeket is felvonultató étlapon minőségi borok, kézműves sörök és nemzetközi ételkülönlegességek is szerepelnek, utóbbiak receptjeit a sztori szerint maga Bubba kapitány gyűjtötte össze külföldi kalandozásai során. Az étterem koncepciójának lényege, hogy ételeivel olyan ízvilágot varázsoljon az asztalra, amelyet egy-egy nyaralás alatt, akár egzotikus tájakon járva megtapasztalhatott már a betérő vendég.

blank

A Funzine szerkesztőségétől nem messze megtalálható Bubba’s Downtown a húsevők, vegetáriánusok valamint a halételek kedvelői számára egyaránt tartogat remek ajánlatokat surf & turf étlapjával, amelyen bőven akadt fogunkra való finomság. Nemrég az Anjuna icepop-pultja is csatlakozott az étteremhez vegán, cukor-, laktóz- és gluténmentes jégkrémeivel, hogy a melegben büntetlenül, alakkímélő desszerttel hűsíthessük magunkat. A Papnövelde utcában járva nem nehéz észrevenni Bubba kapitány éttermét: a tengerparti vakációk hangulata ihlette dekoráció és a hatalmas, díszes ablakok miatt rögtön kitűnik a környék éttermei közül. A hangulatos bár helyett úgy döntöttünk, hogy kint, a friss levegőn foglalunk helyet, közvetlenül a szörfdeszka asztal mellett, aminél menőbb bútordarabot egyébként még nem láttunk. A frissítő, erdei gyümölcsös házi limonádé mellett belemélyedtünk az étlap adta számtalan lehetőség tanulmányozásába, és végül az ínycsiklandó tengeri halfilé grilltál (vajhal, lazac és kardhal) mellett döntöttünk.

blank

A kérges külsejűre grillezett omlós halszeletek éppen ízlésünknek megfelelő fűszerezést kaptak, de igazán különlegessé az a tény tette az ételt, hogy a halak egyedi jellegét és ízvilágát sikerült megtartani. A tányéron egy isteni mézes-mustáros szósz is volt a hal mellett, amit kár lett volna kihagyni. A köret szintén jó választásnak bizonyult, hiszen a tengeri halakhoz tökéletesen passzolt a kissé fokhagymás párolt spenótlevél, valamint a fűszervajas héjában sült burgonya, amiből bármikor kérdés nélkül repetáznánk. Szerencsére a finom szószt a szintén remekül fűszerezett grillezett tigrisrák nyárs mellett újra megkóstolhattuk, és ismét rá kellett jönnünk: annyira finom, hogy ha rajtunk múlna, jóval nagyobb adag öntettel is elbánnánk.

blank

Mielőtt betettük a lábunkat az étterembe, elhatároztuk, hogy nem távozunk a street food ételek megkóstolása nélkül. Mivel azonban a gyomor befogadóképessége véges, „csupán” két hamburgert néztünk ki magunknak, amelyek közül először a Bubba’s lazacos hamburgere (Bubba’s Salmon Burger & Chips) landolt a tányérunkon. A finom, jól megtermett lazac steak mellé fokhagymás majonéz, saláta, hagyma és paradicsom szeletek kerültek, valamint házi remoulade mártás (majonéz alapú szósz csemegeuborkával). Mivel az étlapon a tengeri herkentyűktől elhatárolódók is találnak számukra ízletes ételeket, második választásunk egy tradicionálisabb hamburger, a Bubba Cheese Burger (marhahús, cheddar sajt, ketchup, mustár, saláta, hagyma, paradicsom) lett. Amilyen egyszerű, annyira finom: látszott és érződött rajta, hogy legalább olyan gondos volt az elkészítés folyamata, mint bármelyik tengeri ételé.

blank

Őszintén kijelenthetjük, hogy nem volt könnyű választani a több, mint 50 lehetőség – reggeli specialitások, napi desszertek és ritkaságok (trieszti fekete kagyló, kanadai homár és sok más) – közül, éppen ezért úgy érezzük, vissza kell még térnünk. Az biztos, hogy ha a Budaörsi út környékén járva éhezünk meg, a Bubba Captain’s Pub lesz a célpontunk.

1053 Budapest, Papnövelde utca 10.
1118 Budapest, Budaörsi út 7.

Képek: Németh Krisztina