Itt az idő: eljött a cseresznyevirágzás ünnepe!

Japánban a cseresznyevirágzás nem csupán a tavasz kezdetének látványos jele, hanem afféle nemzeti ügy. A média figyelme egy hónapon át (március második felétől április közepéig/végéig) a virágba boruló fákra koncentrálódik, és az eseményeket az egész világon árgus szemekkel követik.

Az ázsiai országban a szirmok kibomlása amellett, hogy jelzi a legszebb évszak megérkeztét, az ország jelképeként régóta turisztikai értéket (is) képvisel. Nem csoda, hogy a világban mindenhol szerveznek köré eseményeket. A japán cseresznyevirágzásról készült felvételek az internetnek hála minden évben bejárják a világot, így hamarosan mi is gyönyörködhetünk benne. Japánba idén sajnos nem jutunk el, mégis méltó módon megünnepelhetjük az eseményeket akár itt, Budapesten is.

kép: japanspecialista.hu

Sakura Mix

A Paletta Design és Textilművészeti Galéria Sakura Mix elnevezésű rendezvényével adózik a cseresznyevirágzásnak, amit április 13-án tartanak a NATI 100% PURE IDEA és a Japánspecialista szervezésében. Különleges programokon vehetünk részt: lesz például divatbemutató gyönyörű tavaszi kreációkkal, kézzel faragott kokeshi babák, valamint az utazási irodának köszönhetően az utazást tervezők hasznos információkat gyűjthetnek be, hogy felkészülten induljanak az ázsiai országba.

kép: fb/japanspecialista

Virágzó Sakura fák a Fűvészkertben

Az ELTE Fűvészkert minden évben érdekes programokkal várja a cseresznyevirágzás iránt érdeklődőket április elején, ám a fő attrakciót természetesen a virágzó Sakura fák jelentik. A tradicionális japán ünnep, az Ohanami ihlette rendezvény idén április 7-8 között került megrendezésre, de ha lemaradtál, ne szomorkodj, hiszen jó idő esetén bármikor piknikezhetsz ott, a virágba borult fák lélegzetelállító szépségében gyönyörködve.

+ 1 tipp

Biztosra vesszük, hogy a helyi távol-keleti éttermek idén sem feledkeznek el a cseresznyevirágzás megünnepléséről, így akár egy egzotikus gasztronómiai élménnyel is kiegészítheted kulturális kalandozásod. Ha pedig rápillantanál a japán cseresznyefákra, élő webkamerás közvetítéseknek hála itt megteheted!