Szombaton a világ egyik legfiatalabb DJ-je lép fel Budapesten!

Vannak dolgok az életben, amelyeket nem lehet elég korán elkezdeni. Ez érvényes a művészetre is, így nem lepődhetünk meg azon, ha egy fiatal, alig 13 éves srác már a zeneiparban tevékenykedik.

Federico Gardenghi (Fede) az egyik legfiatalabb lemezlovas a világon. Nem valamelyik tehetségkutató nyertese, hanem egy ambiciózus olasz fiú, aki szülei révén már 5 évesen a house és trance kedvelőjévé vált. Édesapja segítségével videókból sajátította el a zenekeverés „tudományát”. Még csak 13 éves, de szombaton az Akvárium klub DJ pultjában bizonyítja rátermettségét.

Így kezdődött?

Az első komoly ajándékát, egy multi-keverőpultot 2010 karácsonyán kapta meg, és ezt természetesen meg is örökítették.

Alig 8 éves volt, amikor 2012-ben sor került az első élő fellépésére; a kis Fede már akkor zseniálisan helytállt. Két nagy példaképe, Armin Van Buuren és Carl Cox közül utóbbi annyira felfigyelt rá, hogy 2014-ben el is hívta magához Ibizára, hogy együtt pörgessék a lemezeket.

Federico az azt követő nyáron már a szicíliai Catania egyik strandján összegyűlt közönséget vette le a lábáról profizmusával, majd jöttek a további felkérések, és mára több országot bejárt.

A jelen

Tavaly a DJ MAG magazin is meginvitálta stúdiójába, ahol egy órán keresztül keverte az általa legjobbnak ítélt house, techno és tech-house zenéket. 2017 azért is volt fontos év számára, mert leszerződtette és felkarolta egy ügynökség, így a fiatal tehetség még több helyre eljuthat a világban, hogy megmutassa, nem csak felnőttként lehet valaki elismert DJ.

Hamarosan Budapesten bizonyít, hiszen azután, hogy már kétszer járt Magyarország nyugati részén, most a fővárosban áll a DJ pultba. Megmutatja milyen az, amikor egy 13 éves DJ szolgáltatja a legjobb elektronikus zenéket.

Február 10-én este találkozhattok vele az Akvárium KisHalljában, az eseményről bővebben itt olvashattok! Addig is, hangolódjatok a fellépésére remek videóival!