Megérkezett a Tune-Yards várva várt art pop albuma

Mostantól teljes egészében elérhető az I can feel you creep into my private life, amihez nemrég egy új klip is párosult.

A Bird Brains (2009), a Whokill ( 2011) és a Nikki Nack (2014) albumok után bő 3 évet váratva a közönséget, ismét egy újabb Tune-Yards, vagyis egészen pontosan tUnE-yArDs album látott napvilágot idén januárban.

Az album az I can feel you creep into my private life címet kapta, melynek vadonatúj art-pop ínyencségei közül már korábban megismerkedhettünk például az ABC 123 vagy a Look at Your Hands című dalokkal a hozzájuk készített klipeken keresztül, majd januárban kaptunk egy harmadikat is, a Heart Attack címűt.

Az amerikai New Englandből induló csapat negyedik albuma a 4AD kiadó gondozásában kerül a polcokra és bár a kiadvány 12 dala komoly, elgondolkodtató témákat feszeget – felmerülnek benne többek között faji, politikai, feminizmussal kapcsolatos kérdések és környezeti próféciák – mégis a Tune-Yards eddigi legközvetlenebb, legpörgősebb, táncra perdítő kiadványát kapjuk kézhez.

Az I can feel you creep into my private life lemezen a Tune-Yards formációját hivatalosan duóként köszönthetjük: Nate Brenner, aki már korábban több Tune-Yards szerzeményen közreműködött, most producerként és szerzőként is csatlakozott Garbus-hoz.

A zenekar 2018. február 15-én észak-amerikai turnéba kezd, melynek különlegessége, hogy minden jegy árából 1 dollárt jótékony célra fordítanak és különböző non-profit szervezeteknek adományoznak. A turné erejéig Hamir Atwal csatlakozik Merill és Nate párosához, így trióként koncerteznek majd.

Az I can feel you creep into my private life albumon 12 dalt találunk:

  1. Heart Attack
  2. Coast to Coast
  3. ABC 123
  4. Now as Then
  5. Honesty
  6. Colonizer
  7. Look at Your Hands
  8. Home
  9. Hammer
  10. Who Are You
  11. Private Life
  12. Free

Természetesen a további két klipről sem feledkezünk meg. Míg az ABC 123 érdekessége a levágott fejjel éneklő Grabus, a Look at Your Hands pedig észlelhetően jól kapcsolódik az album borítójához.