Szemkápráztató köret, mely még finom is – RECEPT

A főételek készítésekor a köretnek is legalább annyira fontos szerepet kell betöltenie, mint a húsnak. A következő receptünk egy tökélyre fejlesztett köret, melyet a kelbimbó és a juharszirup kettőse tesz igazán különlegessé és finommá.

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg rizs
  • 25 dkg kelbimbó
  • 3+1 evőkanál juharszirup
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 25 dkg csirkemellfilé
  • őrölt fekete bors
  • 8 dkg aszalt sárgabarack

Elkészítés

  1. A rizst átöblítjük, majd kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük.
  2. A kelbimbókat megmossuk, megszabadítjuk külső leveleiktől, majd mindet félbevágjuk hosszában. Sós vízben roppanósra főzzük (ne puhuljanak teljesen meg!).
  3. Az előfőzött kelbimbókat leszárítjuk, keverőtálba tesszük, és rácsorgatunk 3 evőkanál juharszirupot. Összeforgatjuk, majd vágott felükkel lefelé sütőpapírral leterített sütőlemezre helyezzük. 190 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük a kelbimbókat, akkor a legfinomabbak, ha kissé meg is barnulnak.
  4. Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben, és a felcsíkozott csirkemellfilét átsütjük rajta. Ráöntjük a maradék juharszirupot, átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük a főtt rizzsel, a sült kelbimbókkal és a feldarabolt sárgabarackkal. Még egy kis sóval és borssal fűszerezzük.

A receptért köszönet Csigó Zitának. További finom recepteket az Ízes Élet honlapján találsz.