Karácsonyi gasztrokalauz – Itt egyél jót az ünnepek alatt

Akár tradicionális magyar halászlevet ennél, akár valami nem mindennapi ínyencséget, Budapesten megtalálod a számodra megfelelő ünnepi ajánlatot. 

A gyerekkort magunk mögött hagyva, a karácsonyi ajándékok kibontogatása többé már nem okoz akkora élményt. Helyette egyre több időt szentelünk arra, hogy a karácsonyi fogások, desszertek és ízek után sóvárgunk, amik szomorú igazság ugyan, de csak december utolsó heteiben az igaziak.

Karácsonyi vásár a Bazilikánál

Európa egyik legvarázslatosabb karácsonyi vására idén immár hetedik alkalommal tér vissza a Szent István térre, a Bazilika közvetlen szomszédságába. Ha ünnepi hangulat híján vagy, ha ennél egy jót vagy ha karácsonyi ajándékokat vásárolnál, látogass el november 24. és január 1. között a térre, ahol még jégkorcsolyázásra is van lehetőség, de az épületre vetített 3D show-t is érdemes megnézni esténként. A hideg nem kifogás, hiszen egy bögre forralt bor vagy forró csoki kellően felmelegít a legzordabb időjárásban is.

ARAZ Étterem

A múltat a jelennel, illetve a francia konyha ízeit a magyarral vegyítő ARAZ Étterem a budapesti gasztronómiai színtér igazán különleges szereplője. A belvárosi étterem december 25-én és 26-án, 12 és 3 óra között ünnepi menüsorral várja vendégeit: a karácsonyi brunch korlátlan étel- és italfogyasztást kínál, mindezt pedig élő zeneszó kíséri majd. Olyan remekeket kóstolhatunk, mint a marharagu francia vörösborral, a sárga rókagomba krémleves fűszeres kenyérkockákkal, vagy a császármorzsa szilvás chutneyval. A reggeli ára 7,490 Ft per fő.

1074 Budapest, Dohány utca 42.

Hangolódj az ünnepekre a Corinthia Hotel Budapestben

Érdemes szót ejteni a Brasserie & Atrium étterem egész ünnepkört felölelő, gasztronómiai kalandozásokkal egybekötött büféebéd-sorozatáról, melynek során vasárnaponként A szépség és a szörnyeteg című tündérmese szereplői szegődnek mellénk. Minden alkalom új fejezet és új hangulat, olyan témákkal mint a gyertyagyújtás, a Mikulás látogatása, az elzászi konyha bemutatása vagy az otthon melege. S máris elérkeztünk a karácsonyhoz. Szenteste, illetve az ünnep ideje alatt a tündérmese folytatódik, s hőseink a lakomák során is mellettünk lesznek.

1073 Budapest, Erzsébet krt. 43-49.

Szilveszteri gálavacsora a Baalbekben 

Ünnepeld meg 2018 eljövetelét a Baalbekben egy tradicionális libanoni gálavacsorával december 31-én. Az ünnepi este során – amelyet Budapest egyik legimpozánsabb épületében tölthetünk el – kóstolhatunk mezze ételeket (a spanyol tapashoz hasonlatos köretszerű étel, kis tálakban szervírozva), ilyen például a humusz és a kibbeh; ízletes leveseket, kiadós húsételeket és tengeri herkentyűket, de lesznek persze gusztusos desszertek is. Az este során fellépő hastáncosok és zenészek csupán a hab a tortán. A vacsora ára ugyan 99 euro (plusz szervizdíj), de az élmény garantáltan felejthetetlen.

1052 Budapest, Váci utca 34.

Jazz Szilveszter a Budapest Jazz Clubban

Mondj búcsút 2017-nek stílusosan a Budapest Jazz Club Szilveszteri Gálaestjén! Az este házigazdája Kaszányi Roland lesz, aki nem csupán vérbeli showman, de talán még annál is jobb bűvész, így biztosan elvarázsolja a közönség minden tagját humorával és látványos bűvésztrükkjeivel. December 31-én fellép majd Micheller Myrtill és Pintér Tibor duója, a kubai-magyar Elsa Valle y sus Hermanos együttes, illetve a Balázs-Balázs-Kiss-Lakatos Quartet is. Fél 12-től DJ FunkFred szórakoztatja a népet egészen hajnalig jazz-funk-os örökzöld slágerekkel, mint például James Brown vagy az Earth, Wind & Fire számai. 9 és 11 óra között szendvicsek, tapasok és levesek gondoskodnak róla, hogy minden vendég elégedett legyen, míg éjfélkor az ünnepekkor már-már kötelezően fogyasztandó töltött káposzta kerül az asztalra.

1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.

Adventi ebéd és vacsora a Grill Mániában

Egy kedves, otthonos helyen ünnepelnél a szeretteiddel karácsony alkalmából? Akkor irány a Grill Mánia, ahol faszénen grillezett, ízletes húsokat élvezhettek. A vendégek számos grillspecialitás közül választhatnak, a báránybordától kezdve a csirkehúson, hamburgereken és burritokon keresztül a vegetáriánus ételekig mindent megtalálnak az étlapon – széles ételválasztékuknak hála a társaság minden tagja talál olyan fogást, amivel jól lakhat majd.

1111 Budapest, Bartók Béla út 6.

Gundel Étterem

A Gundelt nem véletlen tartják az ország egyik legpatinásabb éttermének: 1894 óta várja vendégeit a Városliget szívében. Az étlapon ma is megtalálhatóak a tradicionális magyar ízek, a francia konyha remekei és a híres Gundel fogások, mint például a Gundel bélszíntokány vagy a klasszikus Gundel palacsinta. Amennyiben egy olyan helyet keresel ahol a kimagasló gasztronómiához páratlan környezet is párosul, most megtaláltad az igazit. A közeledő ünnepi szezonra, a Gundel Étterem egyedülálló karácsonyi menüvel készül december 25. és 30. között, de megrendezésre kerül a Gundel Szilveszter 2017 is, illetve különleges újévi menüsort is kóstolhatunk január első heteiben. A szilveszteri gálavacsorán hét fogást szolgálnak majd fel, borokkal, élő zenével, bűvészshowval, Gájer Bálint swing’n’pop performanszával és még sok minden mással fűszerezve.

1146 Budapest, Gundel Károly út 4.

Szilveszter a Nobuban

Lepd meg magad egy izgalmas kulináris utazással december 31-én! Az étteremlánc budapesti képviselője útlevél nélkül visz el egy világ körüli útra: a Nobu nyolcfogásos menüjét többek között Honolulu, Malibu, Miami, Hong Kong, London, Dubaj, Tokió és Mexikóváros inspirálta. Az egzotikus, ugyanakkor felejthetetlen este 9 órakor kezdődik, aminek során az ízletes ételek mellett, élő latin zene is vár a Mai Rumba együttes jóvoltából.

1051 Budapest, Erzsébet tér 7-8.

Tulipán Bistro

Egy kellemes esti séta után a Szent István Bazilika vagy a Parlament kivilágított épülete körül, nincs is jobb, mint felmelegedni a Tulipán Bistroban egy bögre forralt bor vagy forró csoki társaságában. Az étterem 1964 óta várja vendégeit a Nádor utca 34. szám alatt. Barátságos környezetben élvezhetjük a magyar konyha finom fogásait: az étlapról egyszerű, ugyanakkor ízletes, tradicionális ételeket választhatunk, amik mellé a legelismertebb helyi pincészetek borait is elkortyolgathatjuk. December 31-én pedig a hagyományos szilveszteri ételek lesznek terítéken a Tulipán Bistroban, mint például a lencsefőzelék.

1051 Budapest, Nádor u. 34.