A Sziget nyerte a Budapest Turizmusáért Díjat

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), Budapest Főváros hivatalos turisztikai és fesztiválszervező cége, 2016-ban megalapította a Budapest Turizmusáért Díjat, melyet évente a Turizmus Világnapjához, szeptember 27-éhez kapcsolódóan egy olyan turisztikai szereplőnek, szolgáltatónak vagy projektnek adományoz,mely belföldi és nemzetközi viszonylatban is hozzájárul a Budapest márka (Budapest Tourism Brand) építéséhez, Budapest turisztikai desztináció vonzóbbá tételéhez.

A BFTK idén a Sziget Fesztiválnak adományozza a díjat, mely egy olyan különleges és kiemelkedő hatású márkaalkotó rendezvény, amely a belföldi mellett nemzetközi viszonylatban is meghatározó, kreatív ötleten alapuló, fővárosi turisztikai attrakció.

photo: [ Sandor Csudai ] . www.facebook.com/csudaisandor

A Sziget Fesztivál – 25 éves fennállás óta – folyamatos fejlesztésekkel vált Európa egyik legnagyobb könnyűzenei és kulturális rendezvényévé. Elérte azt, hogy a fesztiválszakma elismerése és a közönség körében elért népszerűsége mellett, mint turisztikai attrakció is mindig meg tudott újulni. A 2017-es jubileumi évben ezt a professzionális koncertszervező munkát és folyamatos innovációt szeretné a BFTK elismerni a Budapest Turizmusáért Díj odaítélésével.

A Turizmus Világnapját a BFTK – a díj átadása mellett – nagy szabású turisztikai találkozóval, konferenciával ünnepelte az Új Városháza Dísztermében. Az előadók között a nemzetközi diplomácia, a magyar kormány képviselője, valamint a nemzeti turizmusirányítási és fejlesztési szervezet vezetője, valamint a szervező Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője szerepelt.

Dr. Somogyi Zoltánt, az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) főtitkárhelyettese, az UNWTO főtitkárának világnapi üzenetét tolmácsolta; valamint tájékoztatott a világturizmus trendjeiről. Íjgyártó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára, a nemzetközi turizmusdiplomácia új rendszerét mutatta be. Dr. Guller Zoltánt, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, „Budapest a nemzeti turizmus stratégiában” címmel tartott előadást.