Ragaszd tele Budapestet kedves üzenetekkel ezen a hétvégén

Szeptember 23-án, szombaton kedves üzenetekkel tölthetjük meg szeretett fővárosunk lelkét.

A napokban olvastam egy cikket az Indexen, amiben egy 150 nagyvárosban zajló stresszkutatás eredményét taglalták. A 150 nagyváros közül Stuttgart bizonyult a legnyugisabbnak. Valamit jól csinálnak a németek… Ami viszont sokkal érdekesebb, egyben elszomorító volt számomra az az, hogy Budapest a 150 fős listán a 112. helyen végzett.

Igaz, ami igaz, mi, magyarok stresszes nép vagyunk. Állandó feszültségek közepette éljük az életünket egy csodás városban. Szomorú tény ez, nem örültem, hogy még egy kutatás is ezt bizonyítja. Ráadásul most jönnek csak az igazán kemény hónapok, amikor egyre kevesebb a fény, egyre nagyobb a szmog, nem lesznek zöld fák és szürkeség borul ránk, egyre több alkalommal.

Nem tudom, hogy ezért-e, vagy ezen felbuzdulva, de van egy lélegzetvételnyi kiút, melyre a Facebook-események között keresgélve találtam rá.

A sokszor szorongó budapesti hangulatunkat ugyanis két hölgy, Gulyás Lídia és Palkovics Zóra szeptember 23-án, szombaton megpróbálja fölülírni. Szó szerint!

Ragasszuk tele Budapestet kedves üzenetekkel!

Ez a címe a közelgő hétvégére szervezett eseményüknek, melynek keretében arra buzdítanak mindenkit, hogy kedves, inspiráló üzeneteket írjunk cetlikre, lapokra, kartonokra és tegyük ki őket Budapesten oda, ahova csak jónak látjuk.

Nem, ez nem rongálás, még utána is jártak, hogy ez nem jár semmilyen következménnyel, ha azzal nem rongáljuk meg azt a felületet, ahova kitesszük. És miért ne tennénk ki! Hisz mindenkinek jól esik néha egy-egy kedves szó, egy kedves üzenet, még akkor is, ha az nem onnan jön, ahonnan azt várnánk, hanem csak úgy ránk talál a semmiből.

Budapest gyönyörű város, csak néha mi veszítjük el a képességünket, hogy észrevegyük szépségét. Itt az idő, hogy felülírjuk ezt magunknak és egymásnak. Szinte kötelességünk részt venni ebben a programban, amiről minden információt, menetrendet, fontos szabályokat megtalálunk az esemény leírásánál, ide kattintva.

Közben jó tudni, hogy az egész projekt onnan indult, hogy Lívia már telenyomta egyszer a belváros különböző pontjait 70 idézettel. Megmozdulását sokan szerették és sokaknak okozott kellemes pillanatokat. Akkor angolul történt mindaz, ami most magyarul is megtörténik majd, úgy tűnik ezrek, de legalább százak részvételével! Légy te is részese a város lelkét melengető összefogásnak.

Az előzményekről Lídia Instáján vagy a vele készült interjúból tájékozódhatunk.