Budapest legpatinásabb éttermei

Olyanok vagyunk, mint Budapest: lendületes, sokszínű és mindig izgalmas. Ismerjük és kipróbáljuk a város összes helyét, melyek közül a legexluzívabbakat mutatjuk most be. Tőlünk első kézből értesülhetsz, mindarról, ami különleges, hiszen együtt élünk a várossal. Otthon vagyunk Budapesten.

Buddha-Bar Budapest Restaurant & Lounge

A mindig nyüzsgő Váci utcáról nyíló Buddha-Bar Budapest fúziós konyhájának hála a fővárosban élők és az idelátogatók egyaránt megízlelhetik a kínai, thai, indiai és japán gasztronómia különlegességeit. Az étterem autentikus dallamai tökéletesen harmonizálnak az elegáns ázsiai enteriőrrel, utánozhatatlan hangulatot teremtve a helyiségben.

A Buddha-Bar Budapest a hét minden napján várja a vendégeket a város legnagyobb sushikínálatával, míg vasárnaponként brunchmenüt kóstolhatunk, kiegészülve ázsiai svédasztallal és sushistanddal. A hatalmas Buddha aranyszobor, az erőteljes színek, az autentikus zeneszó, a luxus bár- és előtér – ahol a Buddba-Bar védjegyének számító koktélok készülnek – mind hozzájárulnak a különleges étteremélményhez.

Caviar & Bull

A Caviar & Bull éttermet, amely a Corinthia Hotel Budapest szomszédságában helyezkedik el, a belvároson keresztül futó Nagykörúton, három kivételes férfi, Kézdi-Schalchta László, Sergi Huerga Marin és Marvin Gauci vezeti. A hármas még Málta szigetén találkozott, ahol a gasztronómia iránti szeretetük és hozzáértésük hozta össze őket. Szerepük a Caviar & Bull sikertörténetében megkérdőjelezhetetlen.

Gauci állítása szerint egyszerű volt a máltai és a magyar ízek legjavát összeolvasztani: „Néhány alapanyagot kell csupán új, magyar ízekkel helyettesíteni.” Például a máltai menün is megtalálható Foie Grast molekuláris kaviárral szervírozzák, ami eredetileg mézből, itt viszont édes Tokaji Aszúból készül, míg a marhatatárt immáron kovászos uborka és piros paprika hozzáadásával készítik. Nincs túl sok különbség a budapesti és a máltai éttermek között, a magyarság részét képező elemeket mégis igyekeznek beolvasztani, ilyen például a helyi szarvasmarha-állomány, a paprika, a Tokaji Aszú vagy a mangalica hús.

 

Onyx Restaurant

A Vörösmarty tér környékén található, turisták és helyiek által egyaránt kedvelt Onyx a „hagyomány és evolúció randevújára Budapest szívében” invitálja vendégeit. A Michelin-csillagos étterem 2007 óta elegyíti a tradíciót az innovatív technikákkal, ezáltal kínálva utánozhatatlan élményt vendégeinek.

A Mészáros Ádám és Tóth Ágnes által vezényelt csapat a legízletesebb falatokat varázsolja a tányérokra. Kizárólag friss, helyi alapanyagok felhasználásával készülnek a magyar konyha autentikus fogásai, amiket rendre egy kis modern csavarral tesznek különlegessé. Például Magyar Evolúció menüjük, benne vízibivalytatárral, fokhagyma panna cottával, gomba velutével és folyami rákkal, a legkritikusabb látogatók igényeit is kielégíti. Kreativitás, minőség és különleges atmoszféra jellemzi a vendéglátóhelyet, ahová egyszer az életben mindenkinek be kell térnie.