8 hely, amit ki kell próbálnod, ha a Móricz körtéren jársz

Miután körbejártuk a Kálvin tér legjobb helyeit, itt az idő, hogy átmenjünk Budára, és ott is szétnézzünk. Most is egy forgalmas csomópont környékét vettük górcső alá. Figyelem, már mutatjuk is a Móricz Zsigmond körtér közelében lévő legjobb éttermeket és kávézókat.

Vegan Love

Ha a Magic Burger bejött, akkor a Vegan Love-ot is imádni fogod, a két helynek ugyanis ugyanazok a tulajdonosai Míg a Magicben fantasztikus húsos hamburgereket ehetsz, a Vegánból teljes mértékben száműzték a húst, lévén egy vegán helyről van szó. Kevés embernek jut eszébe, hogy a vegán étkezést a street fooddal keresztezze, pedig itt az ékes bizonyíték, hogy milyen jó dolgok sülhetnek ki ebből a párosításból. A Vegan Love rengeteg különleges finomságot kínál, például BBQ tofuburgert vagy édesburgonyás burgert sült cukkinivel.

Placc Café

A Szent Gellért tértől alig három percre található Placc Café nemcsak a Műegyetem hallgatói között népszerű. A kávézót egyrészt finom kávéi miatt ajánljuk, másrészt azért is, mert környezettudatos viselkedésével jó példát mutat a többi vendéglátóhely előtt is. A berendezés zöme hulladékfából készült, természetes alapanyagokat használnak és a finomságaik között is találunk néhány olyan harapnivalót, ami még a diétázóknak sem árthat.

blank

Planet Sushi – Allee

Pest után a budai oldal is kapott magának egy Planet Sushi éttermet az Alleeban. A minőségi sushi ételek mellett olyan fogások is felkerültek az étlapra, mint a közkedvelt rámen levesek, wok tésztaételek és grillkülönlegességek. A kétszintes étteremhez egy kellemes terasz is tartozik, úgyhogy télen-nyáron megfelelő helyszín egy finom ebédhez vagy vacsorához.

blank

Szatyor

A Szatyor a Bartók Béla út egyik legüdébb kulturális-művészeti pontja. A kávézó, melynek légkörét bejárja a bohém művésziesség több szállal is kapcsolódik a szomszédos Hadik Kávézóhoz. Például abban, hogy mindkettő az irodalmárok kedvelt helyszíne volt. A színes és vidám falak között minden falat étel és korty ital jól esik. Ha az utóbbit választanád, ajánljuk a levendulást fröccsöt.

blank

Anyu leves és szendvicsbár

Ugye néha mindenki nosztalgikusan gondol vissza az anyukája főztjére? Az Anyu leves és szendvicsbárban az otthoni ízeket idéző levesekbe és ételekbe haraphatunk bele. Kínálatuk naponta változik, a diákok 10% diákkedvezményt kapnak, és még a kutyákat is tárt karokkal (és kutyatállal) fogadják. Kell ennél több? Talán a gyümölcsös sütijeikből még egy pici szelet.

blank

Semmi Extra

Ne csapjon be a név: a Semmi Extrában valójában igenis van pár extra, ami miatt úgy gondoltuk, fel kell kerüljön a listánkra. A teraszuk kicsi és nem biztos, hogy lesz szabad asztaluk, amikor mész, de ez sem gond, ugyanis az étterem belseje is barátságos és kényelmes. Hétköznap napi ajánlattal is várnak, melynek nemcsak az ára, de az íze is jó. Baráti evészetekhez, de randihelyszínnek is korrekt választás.

blank

Grill Mania

Budapest első faszenes étterme, a Grill Mania 2015-ben nyílt meg a Bartók Béla úton. Frissen grillezett húsok mellett egy vagy kétszemélyes tálakat is kérhetsz, de találsz a menün salátát és hamburgereket, és természetesen desszerteket is. Az árak itt sincsenek elszállva, ellentétben az adagokat nem mérik szűkmarkúan.

blank

Kelet Kávézó

Szereted a kávét és a jó könyveket? Akkor a Kelet Kávézót imádni fogod. Itt minden falat könyvespolcok borítanak, melyek roskadoznak a könyvek súlya alatt. Ha kedved támadna olvasni a csésze kávét mellett, nyugodtan kapj le egy regényt a polcról, és olvass bele. Van olyan könyved, amitől szívesen megválnál? Hozd el magaddal, és cseréld ki bármelyik könyvre, ami itt megtetszik.

blank