7 remek hely a Kálvin téren

A Kálvin tér közel áll a szívünkhöz, mivel a szerkesztőségünk is itt van, és az ablakunkból minden nap láthatjuk (és hallhatjuk) a téren keresztülzakatoló 47-es 49-es villamosokat. Mivel a FUNZINE csapata nem csak konyhatündérekből áll, gyakran előfordul, hogy leugrunk egy közeli helyre, hogy levadásszuk az ebédünket, most pedig összegyűjtöttük nektek azt a 7 helyet, amit a legjobban szeretünk a közelben. 

Jókenyér

Néha már munkába menet magunkhoz kell venni egy kis elemózsiát – és persze kávét, hogy teljesen felébredjünk, mire beérünk az irodába. Ilyenkor mindig a Kecskeméti utcában lévő Jókenyérhez térünk be. Kávéik közül mi a lattéra voksolunk, reggelinek pedig általában a teljes kiőrlésű lisztből készült (vagyis fullra egészséges) diós csigát választjuk.

Belvárosi Disznótoros

A Belvárosi Disznótorosok közül hozzánk a Károly Mihály utcai esik a legközelebb. Húsimádó kollégáink törzshelyén a sertésszűz a favoritunk, de a rántott gomolya és rántott sajt is isteni. A köretek közül választhatod a kevésbé diétás, ám annál finomabb sült krumplit, vagy (ha számítanak a kalóriák) salátát is ehetsz. Annak pedig külön örülünk, hogy mindenből rendelhetünk féladagot is. (Na persze nem mintha a teljes adag elfogyasztása gondot okozna éhező kollégáinknak.)

VegaCity

A VegaCityt azért szerepel a listánkon, mert tökéletesen bebizonyította, hogy a vegán ételek is lehetnek finomak és ízletesek. Meleg főtt ételeken kívül számos házi készítésű hamburger specialitás, glutén- és cukormentes desszertek, szendvicsek, frissen facsart gyümölcs- és zöldség levek és a smoothie-k is kaphatóak itt. Kiemelt hamburger különlegességük a Gandaburi, ami nem csak vegán, de gluténmentes is. Desszertjeik általában nyírfacukorral készülnek, de vannak datolyával, banánnal édesített sütemények is. Különleges tortájuk a „mindenmentes torta” mely gluténmentes csicserilisztből készült piskótatorta, datoly-banán alapú édesítéssel. Isteni!

Rukkola

Maradva az egészséges vonalnál, a Baross utcai Rukkola is gyakran segítségünkre siet, amikor megéhezünk délidőben. Salátáikat különböző színekről nevezték el, melyek közül a mi kedvencünk a Sárga, a kesudió és a gorgonzola miatt. Saláták mellett szendvicseket is ehetsz, ha valami laktatóbbra vágynál, de a limonádéjukat is ki kell próbálnod, az is nagyon ott van.

Leves.

Ma már szinte minden utcasarkon levesezős helyekbe botlunk, de az egyik első, és számunkra az igazi továbbra is a Leves. marad és pont. Naponta 5 különböző levesből választhatunk, melyeket feltétekkel tehetünk még finomabbá. Ha a leves megvolt, sétálj pár háztömbnyit az Astoria irányába, mígnem elérkezel a leveses fiúk másik remek találmányához, a Pastához, ahol meg fogsz lepődni, de tésztaételekkel fognak fogadni.

Fecske Presszó

Egyetemistaként szinte naponta (na jó, kicsit túloztunk, inkább csak havonta) megfordultunk a Szabó Ervin Fővárosi Könyvtárban. Könyvmolykodásunk előtt vagy után pedig gyakran betértünk a Fecske Presszóba, és sokszor még most is kiugrunk az irodából ide, ha megéhezünk. Heti menüjük, mely levest és főételt, sőt, még desszertet is tartalmaz elég jó árban van, de bármire is essen a választásod, nem itt fogsz legatyásodni, az tuti.

Pink Cadillac California

“A pizza olyan, mint a szex: ha nem nagyon jó, akkor is lenyomok egyet”, mondta Woody Allen és a Pink Cadillac ezt vallja. Bár a Cadillac elsősorban elsősorban a pizzákra és az olasz gasztronómiára gyúrt rá, akad azért itt még másféle finomság is, például remek hamburgerek vagy finom desszert. Nyugodtan nyomhatod neki a gázt.